Soundtrack 'Love in the time of Cholera': intens en gevoelig

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Antonio Pinto, de naam zal weinigen wat zeggen, maar velen kennen wellicht zijn muziek. Het laatste werk van deze Braziliaanse componist is namelijk de filmmuziek van de film Love in time of Cholera, waarvoor hij samenwerkte met Shakira. Bij recensenten kon deze film op weinig sympathie rekenen: de make-up en de prestaties van de acteurs – die in gebroken Engels met een Spaans accent speelden – lieten volgens critici nogal wat te wensen over. De muziek daarentegen is prachtig, gevoelig en intens.

Brazilaanse films

Filmmuziek is Pinto niet vreemd. Hij componeerde eerder al de muziek voor onder andere Cidade De Deus en Lord of War, maar ook voor verschillende Braziliaanse films verzorgde hij de muziek. Voor de eerstgenoemde won hij de Discovery of the Year-award op de World Soundtrack Awards.

Niet meteen afhaken

Popdiva Shakira neemt op deze soundtrack-cd een drietal nummers voor haar rekening, de eerste drie op de cd: Hay Amores, Despedida en Pienso En Ti. Niet-Shakirafans: niet meteen afhaken, haar stem komt op deze cd goed tot haar recht. Wellicht omdat ze in het Spaans zingt en de bombastische muziek eromheen de tracks genoeg body geven om Shakira's stem aan te kunnen.

De heftigheid van de muziek is goed gekozen en is zeer intens. De nummers gezongen door Shakira zijn wat toegankelijker omdat ze wat 'lichter' zijn dan de instrumentale nummers, ze hebben wel wat weg van Portugese Fado-muziek. Beide zijn prachtig, maar de laatste passen beter bij de film. Piano, strijkers en snaarinstrumenten zorgen voor romantische en dramatische sferen, ideaal om tijdens een melancholiek moment te beluisteren.


Love In The Time Of Cholera
Original Soundtrack

Antonio Pinto, featuring original songs by Shakira
Sony BMG