We love Katherine Heigl

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Ze is jong, single, een controlfreak en waanzinnig verliefd op haar geweldige baas. Ze houdt er ook een wat vreemde hobby op na. Jane spaart de jurken die ze als bruidsmeisje droeg op de huwelijken die zij ook nog eens regelde. Lieve Jane die geen nee kan zeggen en die hopeloos romantisch is. Maar dan komt haar zusje terug uit het buitenland en Jane's geheime liefde valt met één blik voor haar. Tot groot verdriet van het eeuwige bruidsmeisje, dat weer alleen achterblijft. Als journalist Kevin hier vervolgens ook nog eens lucht van krijgt, heeft Jane een groot probleem.

Eigenlijk is het niet meer dan een simpel Assepoesterverhaal, maar alle romantische zielen opgelet! Sinds Pretty Woman kon je niet zo meeleven met een film, als met 27 dresses! Een kriebel in je buik begeleidt de popcorn, die je vergeet als je naar de chemie tussen Jane en haar Kevin (een ontwapenende James Marsden) kijkt. Natuurlijk! Alles loopt goed af, zoals het hoort bij een film als deze, maar de weg ernaartoe staat garant voor 111 minuten genieten.

Afbeelding verwijderd door redactie Afbeelding verwijderd door redactie

Katherine Heigl is de onbetwiste winnaar van de ingehouden snik. Met haar grote bambi-ogen speelt ze, met vlagen bijzonder komisch, de underdog Jane. De snelheid van de dialogen, de prachtige kostuums en eye candy James Marsden zijn perfect op elkaar afgestemd. Meer heb je niet nodig. Een evil sister (Malin Akerman), niet bijzonder evil, maar toch evil genoeg om de kant van Jane te kiezen en een maffe vriendin (Judy Greer) maken het verhaal af.

Pretentieloos, kleurrijk, grappig, ontroerend en verschrikkelijk Amerikaans. Dat is de kern van 27 dresses. Verwacht geen hoogstaand gepsychologiseer, maar suikerzoete romantiek met dé ster van het moment. We love Katherine!

Afbeelding verwijderd door redactie

27 Dresses
Speeltijd: 111 minuten
Adviesleeftijd: 6 jaar
Vanaf 6 maart in de bioscoop