Ontmoeting tussen het heden en verleden

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Meredith Martin is een jonge, Amerikaanse schrijfster. Ze vertrekt voor een aantal maanden naar Frankrijk om research te doen voor haar volgende boek over Claude Debussy. Maar ze heeft ook een andere reden om in Frankrijk te verblijven: ze heeft het gevoel dat haar familie daar vandaan komt. Ze heeft maar enkele aanknopingspunten, maar toch vindt ze binnen no time informatie en weet ze dat ze op de goede weg zit.

Daarnaast lees je het verhaal van Leonie Vernier, dat met het verhaal van Meredith wordt afgewisseld. Leonie leeft in Parijs aan het eind van de negentiende eeuw. Zij besluit om met haar broer enkele weken op het platteland te verblijven. Daar ontdekt ze een spel tarotkaarten en een graftombe. Vanaf dat moment heeft ze het idee dat ze wordt achtervolgd door een demon.

Afbeelding verwijderd door redactie
Kate Mosse

Enkele weken geleden ontdekte ik pas Het verloren Labyrinth en daarvan was ik zo onder de indruk, dat ik dacht dat het niet beter kon. Maar De vergeten Tombe evenaart de kracht van dat eerste boek. Zonder dat het verwarrend is, springt Kate over van het verhaal in het heden naar een verhaal dat zich honderd jaar eerder afspeelt. Maar dit loopt zo mooi in elkaar over, dat je niet van de wijs wordt gebracht. Beide verhalen zijn perfect met elkaar verweven.

Kate Mosse neemt je mee naar het hedendaagse Frankrijk, maar ook naar dat van de vorige eeuw. Alsof ze er geleefd heeft, beschrijft ze het stinkende Parijs met haar stadse maniertjes en het oude, arme gedeelte van Carcassonne.

Er zitten enkele overeenkomsten in haar twee literaire thrillers. Zo spelen beide verhalen zich af in Frankrijk, is de hoofdpersoon een vrouw en zitten er in beide boeken een personage dat de tijd lijkt te overleven. Maar de belangrijkste overeenkomst is dat beide verhalen oer-spannend en prachtig beschreven zijn. Verder zijn de boeken zodanig verschillend, dat je niet het idee hebt eenzelfde boek aan het lezen bent, zoals zo vaak het geval is in dit genre.

Een absolute aanrader als je van goed in elkaar gezette verhalen vol spanning en romantiek houdt.


Vergeten Tombe
Kate Mosse

598 bladzijden
Uitgeverij: Unieboek
ISBN: 9789047502937