Ex-skater Matt Costa maakt surfersmuziek

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Er is één grote overeenkomst tussen Jack Johnson en collega Matt Costa:: ze zijn allebei fanatieke sporters. Net als Jack heeft ook Matt (23) zich op de muziek gestort nadat hij door een sportongeluk niet langer een professionele carrière in die richting kon nastreven.
Terwijl Jack voor een surfboard koos, was Matt een enthousiaste skateboarder. Wás dus, want een serieus skate-ongeval zorgde ervoor dat Matt anderhalf jaar lang in de revalidatie moest.

Maar gelukkig ontbrak het Matt niet aan de nodige positiviteit. Hij gebruikte zijn passie, zijn energie en zijn talent om zijn oude liefde, de muziek weer op te pakken. "Ik was er eigenlijk al vanaf mijn twaalfde mee bezig. Mijn eerste gitaar kreeg ik gelijk met mijn eerste skateboard. Het was op een gegeven moment zelfs een dilemma: skaten of muziek. Het eerste vervoer me het meest en ik werd erg actief in de skatewereld. Bijna al mijn tijd spendeerde ik eraan en muziek kwam op het tweede plan. Ik werkte zo hard aan mijn skate-skills, dat het niet veel gescheeld of ik was een prof. Tot dat fatale moment: ik vloog uit de bocht en verbrijzelde mijn been. Einde skate carrière dus".


En toen kwam bij Matt Costa de passie voor muziek weer op en hij kon er zelfs helemaal in op gaan. Alle frustraties schreef ik van me af in autobiografische liedjes. Ik maakte er een demo van, waardoor ik regelmatig optredens scoorde. Eén van die demo´tjes kwam in handen van No Doubt gitarist Tom Dumont. Hij was zo enthousiast dat ik bij hem in de studio mijn eerste EP met vier nummers heb opgenomen. Daaruit is uiteindelijk mijn debuut Songs We Sing voortgekomen".

"Veel luisteraars relateren mijn songs met de emoties uit de sixties, maar zelf zie ik dat niet zo. Ik maak gewoon muziek omdat ik het zo voel, omdat ik mijn eigen verhalen wil vertellen. Als mensen er iets van hun gading in vinden is dat alleen maar mooi meegenomen. Als er een ding is dat Matt Costa niet wil worden is een celebrity. Ik ben een bescheiden jongen met een passie voor muziek. Zelf wil ik zoveel mogelijk op de achtergrond blijven. Ik wil gewoon muziek maken waar ik zelf ook naar zou luisteren. Verder hoef ik niks. Laat mij nou maar gewoon doen wat ik het liefste doe. Dan ben ik een heel blij mens."