Size doesn't matter, maar vorm wel

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Zandlopers, zuilen, bakstenen en wijnglazen zijn niet het eerste waar je aan denkt bij modeadviezen. En dat er naast peerfiguren ook appels, ijshoorntjes en lolly's zijn, lees je ook niet in de gemiddelde glossy. Maar Trinny Woodall & Susannah Constantine, die al vijftien jaar op tv en via boeken kledingadviezen geven, weten waar ze het over hebben. Goed kijken naar je lichaamsvorm is het belangrijkste als je je goed wilt kleden, concluderen ze op basis van hun adviezen aan alle vrouwen die ze in hun succesvolle BBC-programma What not to wear een stijlmetamorfose hebben laten ondergaan.

Afbeelding verwijderd door redactie

Stijlgids voor ieder figuur

is volgens Trinny & Susannah de 'definitieve gids waarmee je kunt bepalen wat de vorm van je lichaam is, en wat je dan het beste aan kunt doen'. Uitgangspunt is dat er twaalf lichaamsvormen zijn - variërend van de vaas tot de cello en de bel - die ieder een eigen kledingstrategie vereisen om er optimaal stijlvol en aantrekkelijk uit te zien. Niet alleen de twaalf - in plaats van de traditionele vier - figuurtypen zijn revolutionair. Ook nieuw is het idee dat niet je kledingmaat, maar je lichaamsvorm leidend is bij het kiezen van je outfit, stijl en accessoires.

Tips van Trinny & Susannah voor iedere lichaamsvorm:

  • Zoek winkels waar je bikinibovenkanten en onderkanten los van elkaar kunt kopen. Dan weet je zeker dat je een strandoutfit kan kiezen die van top tot teen past.
  • Kies sieraden uit die echt passen bij je kleding. De juiste accessoires maken je stijlvolle outfit helemaal af.
  • Goedkoop is duurkoop. Goede merken maken kleding met een goede pasvorm en van fraaie stof - en daar hebben alle figuurtypen baat bij.
  • Als je eenmaal een goed zittende broek hebt gevonden, koester die dan, of laat er zelfs een aantal van namaken.

In Stijlgids voor ieder figuur maak je kennis met de verschillende lichaamsvormen, zodat je kunt bepalen welk figuur je zelf hebt. Vervolgens wordt voor iedere lichaamsvorm uitgelegd wat de grootste stijlfouten zijn die je maar kunt maken en welke kledingstukken juist wel geschikt zijn. In elk hoofdstuk poseert een 'gewone' vrouw in een foute outfit én in goede kleding voor casual, nette en feestelijke gelegenheden. Foto's van beroemdheden in geslaagde outfits én modeflaters bieden net dat beetje extra inspiratie.

Ook in Stijlgids voor ieder figuur:

  • Een overzicht van winkels met karakter, online shops en bijzondere merkkleding.
  • Tips om kleding te recyclen. Eindelijk een kans om miskopen (en je afgedragen lievelingstrui) een nieuw leven in te blazen!
  • Foto's van de modeflaters én successen van Trinny & Susannah.

Trinny & Susannah strijden al jarenlang tegen vrouwen die zich er bij neerleggen dat ze er niet fantastisch uit kunnen zien omdat ze geen perfect figuur of maatje 36 hebben. Ook hun nieuwe boek gaat niet over het bereiken van perfectie, maar over het leren van slimme methoden om er geweldig uit te zien met wat je hebt. Eindeloos diëten, fanatiek sporten en plastische chirurgie zijn dus helemaal niet nodig. Een nieuwe garderobe misschien wel.

Kijk ook op www.trinnyandsusannah.com en hier op Vrouw.nl.

Stijlgids voor ieder figuur
Trinny Woodall & Susannah Constantine
Stijlgids voor ieder figuur. Kies de kleding die bij je past
288 bladzijden
Uitgeverij Archipel
ISBN: 9063053495/9789063053499


WIN!

Vrouw.nl mag enkele boeken weggeven. Om kans te maken op deze prijs, mail je naar prijsvraag@vrouw.nl, vermeld "Stijlgids" als onderwerp en zet in het mailtje tevens je naam, adres en gebruikersnaam op Vrouw.nl. Zonder geregistreerde gebruikersnaam kan je helaas niet meedoen! Slechts één deelname per adres wordt geaccepteerd. Deze verloting loopt tot maandag 15 september 09.00 uur.