Gerard Joling bouwt feestje

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
For Your Eyes Only

was de titel van de twee concerten die Gerard Joling gaf: Gerard zonder zijn Toppers-maatjes Gordon - wel aanwezig voor wat duetjes - en Froger. Maar hij werd wel begeleid door een aantal artiesten. Lang voordat de deuren open zouden gaan, stonden er al lange rijen mensen te wachten voor de poorten. Veertigduizend bezoekers in totaal zouden er op de twee dagen naar Spaarnwoude komen en dat is een knap aantal voor onze mannelijke diva. Daar in de thuisbasis van het Dance Valley festival was een podium gebouwd in de vormn van een zonnebril, natuurlijk het bekende handelsmerk van Joling en zijn 'partner in crime' Gordon.

Gerard Joling vulde het podium niet alleen. Hij had een aantal prominente gasten uitgenodigd die de warming up verzorgden. Dat waren onder meer Roxeanne en Dre Hazes, Xander de Buisonje, Wolter Kroes en het hoogtepunt van het voorprogramma: de Dolly Dots. Met hun eigen meezingliedjes en wat geleende songs slaagden zij erin om het publiek lekker op te warmen voor de hoofdact: Gerard Joling zelf.

Joling kwam spectaculair aanvliegen in de helicopter, om daarna meteen het podium in beslag te nemen. Gestoken in een zeer opzichtige bontjas knalde hij het podium op, begeleid door een aantal sexy danseressen. Het publiek was inmiddels de irritaties van de vooravond vergeten en ging lekker uit hun dak op de bekende meezingers en de Joling-hits van toen.


Joling verkeerde duidelijk in ontzettend goede vorm en liet zien waarom hij wel tot een van de beste Nederlandse zangers behoort. Begeleid werd hij door een lekker op dreef zijnde Edwin Evers Band, die hem ondersteunde bij een reeks hoogtepunten uit zijn carriere. Dat alles ging gepaard met vuurwerk, een lichtshow en het podium waarboven een gigantische zonnebril hing.

Na afloop waren er nog wat probleempjes met vastgelopen auto's op de drassige weilanden waar de auto's geparkerd stonden, maar dat mocht de pret niet drukken. De toeschouwers hadden zéker waar voor hun geld gekregen met een vier uur durend showprogramma.