Nieuwe Within Temptation meer dan concertregistratie

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Dat kosten nog moeite werden gespaard voor dit eenmalige concert, is goed te zien aan het grote podium, de vuurwerk- en lichteffecten en het immens grote videoscherm waarop schitterende beelden worden getoond. Maar de band wordt niet alleen bijgestaan door de zestig muzikanten van het Metropole Orkest. Nee, ook de twintig leden van het klassieke koor zorgen voor kippenvel. Daarnaast komen er steltlopers langs en zijn er gastoptredens van Anneke van Giersbergen en George Oosthoek. En de Amerikaanse zanger Keith Caputo laat van zich horen tijdens What have you done.

Het concert is prachtig. Waar we beginnen met een ingetogen ouverture, eindigen we met het bekende Ice Queen. Dat er twee uur tussen het begin en eind zitten, maakt helemaal niets uit. Het concert is zo gefilmd dat je echt het idee hebt dat je in de zaal staat, waardoor de tijd echt heel snel gaat. Met name bij de rustigere nummers komt de combinatie tussen de band en het orkest schitterend tot zijn recht. Bij de hardere songs worden de prachtige klanken soms overstemd door de scheurende gitaren, maar dat is niet erg. Dat is nu eenmaal Within Temptation. Waar andere bands als ze samen met een klassiek orkest spelen vaak niet als zichzelf klinken, doen de goth-rockers dat wel.

Heb je na het zien van dit concert nog geen genoeg van de nummers van Within Temptation, pak dan de tweede dvd er bij. Deze disc bevat nog een bonus concert, muziekvideo's van What have you done, Frozen, The howling en All I need, alsmede The making off van de drie laatstgenoemde clips én er zijn beelden van de wereldtournee. Of dat nog niet genoeg is, bevat deze disc nog meer leuke extra's. Dit geldt ook voor de eerste dvd. Na de registratie van Black Symphony kun je onder andere genieten van een backstage report en de NPS-documentaire over het concert.

Met zoveel extra's kunnen we Black Symphony geen gewone concertregistratie noemen. Dit is veel meer. Het betekent gewoon bijna zes uur genieten van één van Nederlands beste bands!


Black Symphony
Within Temptation
Speelduur: bijna zes uur (2dvd)
Uitgebracht door: Sony BMG Music Entertainment
EAN: 0886973426722