Voor een druilerige herfstdag: de thriller Doof

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

De thriller Doof vertelt het verhaal over een bekende en ervaren televisiepresentator: Oscar Stellendam. Samen met zijn vrouw Stella verhuist hij naar een nieuwe stad en hoopt een nieuwe start te maken. Hij krijgt het aanbod om een live-talkshow te presenteren.

Dit lijkt een mooie kans, maar het is het begin van een nachtmerrie. De presentator gebruikt zijn werk als vlucht: door de dood van hun zoontje Jimmy begrijpen zijn vrouw en hij elkaar niet meer. Stella is sinds haar twintigste doof, door een hersenvliesontsteking, en gaat zwaar gebukt onder het verlies van hun zoontje. Jimmy is door een miscommunicatie tussen het tweetal overleden. Langzaam raakt het echtpaar steeds verder van elkaar verwijderd. Dan wordt Oscar ook nog door een iemand bedreigd en raakt hij alle vertrouwen in de wereld kwijt.

Siska Mulder verbleef een paar maanden in Los Angeles om te beginnen aan Doof. Het is haar eerste eerste literaire thriller. Eerder schreef ze al Rimpelmania en Zus.

Als het aan mij ligt is dit het begin van een lange reeks thrillers: Doof is spannend en is met vaart geschreven. Het boek geeft je een kijkje in het leven van Oscar: vanaf de eerste pagina wordt je in het verhaal getrokken en ben je geprikkeld door de huwelijksproblemen, het verlies van het kind en de angst. Ik bleef dan ook lang nieuwsgierig naar de identiteit van de stalker. Het einde van Doof is niet verrassend, maar doet niets af aan het verhaal: dit blijf pakkend tot op het eind.


Doof
Siska Mulder
318 bladzijden
Uitgeverij: Arena
ISBN: 9789069748696