Doornroosje komt tot leven (+ WIN)

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Over het algemeen spreek je geen tekenfilmfiguren. Zelfs als je in Euro Disney loopt, dan is zo'n man of vrouw in een pak niet hetzelfde als op televisie. Bellen daarentegen is een heel ander verhaal. Dan komt een tekenfilmfiguur spontaan tot leven!

Ondanks dat zij 44 rollen op podia over de gehele wereld heeft vervuld, is zij toch wel het bekendst van haar Doornroosje-voice over. Destijds was ze nog maar een jonge vrouw van 22 jaar. "Ze vroegen of ik auditie wilde doen voor deze rol en ik heb natuurlijk 'Ja' gezegd. Ik dacht overigens dat ze de film al klaar hadden, maar dat bleek niet zo te zijn. Dus toen ik de aan het inspreken en zingen was, zat animator Marc Davies erbij. Hij schetste mijn bewegingen. Aangezien ik van Italiaanse afkomst ben, beweeg ik heel veel met mijn armen. Dat zie je dus ook terug in de film. Aurora is dus echt getekend naar mijn bewegingen."

Ik vertel Mary dat één van mijn favoriete scenes van Doornroosje de 'bos-scène' is. Aurora loopt door het bos en zingt samen met de vogels. "Wat grappig dat je juist die scène kiest. Elke keer als ik die zie, dan herinner ik me weer dat tijdens de auditie werd gevraagd of ik zenuwachtig was. Natuurlijk was ik dat! Degene die de auditie afnam stelde me toen een hele vreemde vraag. Of ik ook aan birdcalls deed. Ik zei toen: 'Zeg maar welke vogel en ik doe het wel na.' Maar het was de bedoeling dat ik de melodie die ze op de piano speelden, zingend moest beantwoorden. Het was zo'n bijzondere manier van auditeren. Dus die scène is ook heel speciaal voor mij."


De animatietechnieken zijn sinds 1959 sterk veranderd en dat merk je ook aan de nieuwe versie van Sleeping Beauty. Ook Mary is er van onder de indruk. "Ik heb de film enkele weken geleden in New York gezien en de film is werkelijk schitterend geworden. Ze hebben hem geperfectioneerd, het is levensecht getekend en het geluid is werkelijk prachtig. En het is zo mooi om te zien dat vrouwen die naar deze film keken toen ze zelf jong waren, nu met hun dochters gaan kijken."

Hoewel ik een vrouw van 78 jaar spreek, heb ik het gevoel dat ze er nog steeds uit moet zien als de prinses uit de jaren vijftig. "Ik ben gezegend dat ik deel mag uitmaken van deze film. Het is een ongelooflijk gevoel. En het heeft mij de kans gegeven om te kunnen werken met kinderen. Want ook al zie ik er inmiddels niet meer uit als het meisje van toen, als ik met ze spreek dan worden ze helemaal enthousiast." Of Mary ooit nog weer aan een animatiefilm gaat meewerken weet ze niet, maar ze wil wel graag. "Als ze een rol voor mij vinden, dan zal ik zeker mee doen."


WIN!

Vrouw.nl mag enkele prijzenpakketten van Sleeping Beauty weggeven. Geef, om kans te maken op deze prijs, het goede antwoord op de volgende vraag:

Sleeping Beauty kreeg een Academy Award nominatie. Welke?

Mail je antwoord naar prijsvraag@vrouw.nl, vermeld "Doornroosje" als onderwerp en zet in het mailtje tevens je naam, adres en gebruikersnaam op Vrouw.nl. Zonder geregistreerde gebruikersnaam kan je helaas niet meedoen! Slechts één deelname per adres wordt geaccepteerd. Deze prijsvraag loopt tot dinsdag 4 november 09.00 uur.