Lekker of een echt talent?

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

En potentie om een topper te worden heeft deze jonge artiest zeker. Zijn passie voor muziek gaat zelfs voor het meisje. Hij zingt er niet alleen over, maar legt het ook uit in het cd-boekje. "Muziek! Voor mij is er niets belangrijker dan dat. Best moeilijk als er dan iemand in je leven opduikt en je precies dezelfde liefde geeft. Wat dan? Ze zijn beiden belangrijk, maar toch was de liefde voor muziek er eerder. Vraag nooit wat belangrijker is. Als je mij wilt, krijg je de muziek erbij: ik ben muziek! Bevalt het je niet? Dan mag je gaan, want Muziek gaat voor het meisje!" Zo heeft hij alle nummers voorzien van een verklaring.

Hansen heeft alle hoeken van Nederland (en zelfs een stukje buitenland) afgereisd, om dit album te laten worden zoals 'ie nu is. Zo heeft hij samengewerkt met toppers als Alain Clark, die twee nummers heeft geschreven, Han Kooreneef en Tjeerd Oosterhuis. Voor de opnames is hij zelfs naar de Kingsway Studio in Stockholm afgereisd. Wat dat betreft is de titel Stad & Land dus echt toepasselijk. Maar het was alle moeite wat mij betreft waard. Ook in mijn autoradio/ cd-speler zal dit album stad en land zien.

Naast zijn aanstekelijke eerste single, bevat dit album echt vrolijke popsongs met een hele professionele sound. On-Nederlands als je het mij vraagt. Laat alleen de begeleidingsmuziek horen aan een groepje luisteraars en ze denken waarschijnlijk dat het hier gaat om het album van een Amerikaanse talent. Dat is ook wat Hansen voor ogen had, lees ik in zijn biografie. Volgens hem moet zijn muziek Amerikaans klinken, maar dan met Nederlandstalige teksten. De muziek moet bovendien ruimte laten voor zijn geliefde piano- en gitaarspel. En dat is gelukt, want op het album heeft Hansen naast de zang en achtergrondpartijen ook nog eens de piano en akoestische gitaar voor zijn rekening genomen.

Waar de jonge artiest zich op één van zijn nummers afvraagd of een meisje nu Lekker of lief is, vroeg ik me in eerste instantie ook af of hij alleen maar een knappe verschijning met een leuke hitje is. Maar hij is duidelijk meer. Hansen is echt een talent!



Hansen Tomas
Stad & Land
Speelduur: ongeveer 45 minuten
Uitgebracht door Sony BMG Music Entertainment
www.hansentomas.nl