Laatste Westenwind afleveringen nu op dvd (+WIN)

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

De eerste afleveringen van Westenwind, de serie die bedacht werd door Johan Nijenhuis en Joop van den Ende, werden in 1999 voor het eerst uitgezonden op RTL 4. De camera's nemen ons voor het eerst mee naar de scheepswerven in de omgeving van Rotterdam. Hier zijn de families Noordermeer en De Graaf al sinds jaar en dag verwikkeld in een felle concurrentiestrijd. Zo goed als het gaat met de werf van de familie Noodermeer, zo slecht staan de financiën ervoor bij de werf van de familie De Graaf. Wanneer op een gegeven moment beide werven gedwongen worden om samen te werken, nemen de spanningen over en weer alleen maar toe.

In totaal heeft RTL de serie zeven seizoenen lang uitgezonden. Iedere keer zaten vele fans dan ook weer voor de buis om alle spannende verhalen te volgen. Veel van die fans hebben dan ook op dit moment gewacht, want nu is dan eindelijk het laatste seizoen ook op dvd verschenen. Seizoen zes bevat twee dvd's waarop de laatste negen afleveringen staan. En hoe zit het dan met seizoen zeven? Volg jij het nog? Voor mij was het in ieder geval even een mysterie, maar een zoektocht op internet zorgt voor duidelijkheid. Op de box van seizoen vier staan namelijk twee seizoenen, waardoor je het verschil krijgt. Maar dat mag natuurlijk de pret niet drukken.

Met deze dvd-box gaan we dus weer even terug in de tijd. Als je de serie goed gevolgd hebt, zit je zo weer in het verhaal. Anders kan ik de aanschaf van de eerste seizoenen ook aanraden. Want alleen dan zullen alle puzzelstukjes in elkaar vallen. Gewoon zin om spannende afleveringen te kijken, ongeacht de voorgaande geschiedenis, dan kan dat natuurlijk ook. De liefhebber van goed acteerwerk zal hier echt van smullen. Wat te denken van het schitterende spel van Marlies van Alcmaer die het karakter van Emma Noordermeer neerzet. Is ze nu echt dement of speelt de sluwe zakentante het gewoon slim? Of Henriëtte Tol die helemaal opgaat in haar rol als Conny de Graaf. Als ik haar nu, bijvoorbeeld in Keyzer en de Boer Advocaten zie, denk ik iedere keer weer terug aan het karakter dat ze in Westenwind zo overtuigend neerzette.

Dat Westenwind in 2000 door de tv-kijkers werd uitgeroepen tot het beste televisieprogramma van dat jaar en en daarmee de Gouden Televizierring won, begrijp ik helemaal als ik weer terug in de tijd ga. Dit was toch de serie die je wilde zien. Stiekem, omdat je ouders je nog iets te jong vonden, genieten van de knappe Daan Schuurmans en misschien zelfs een beetje geschrokken op de bank zitten als de families elkaar weer een vuile streek lapte. Dat gevoel is echt weer helemaal terug met de fragmenten van toen. Helaas bevat de dvd-box geen extra's, maar de serie biedt met zeven uur natuurlijk een leuke periode kijkplezier.

Westenwind
met o.a. Joep Sertons, Miryanna van Reeden, Marlies van Alcmaer, Henriëtte Tol en Fleur van der Kieft
Speelduur: ruim zeven uur
Uitgebracht door: RTL Nederland

WIN!

Vrouw.nl mag een aantal prijzenpakketten van Westenwind weggeven. Geef, om kans te maken op deze fantastische prijs, antwoord op de volgende vraag:

Noem een film waarin Daan Schuurmans heeft gespeeld.

Mail je antwoord naar prijsvraag@vrouw.nl, vermeld "Westenwind" als onderwerp en zet in het mailtje tevens je naam, adres en gebruikersnaam op Vrouw.nl. Zonder geregistreerde gebruikersnaam kan je helaas niet meedoen! Slechts één deelname per adres wordt geaccepteerd. Deze prijsvraag loopt tot maandag 10 november 09.00 uur.