Luguber idee, mooie uitwerking (+ WIN)

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Delia is nog geen veertig als ze te horen krijgt dat ze niet lang meer te leven heeft. Op dat moment verdient ze haar geld met het schrijven van een succesvolle reeks moderne huishoudgidsen en geeft ze opvallende adviezen in een probleemrubriek. Maar hoe bereid je je voor op de dood? Welk advies krijg je dan en wat geef je je nabestaanden mee?

Delia maakt lange lijsten voor haar man en dochters om hun toekomst zo aangenaam mogelijk te maken. Dan besluit ze dat ze een handleiding nodig heeft en aangezien die er nog niet is, is ze ervan overtuigd dat niemand anders deze laatste huishoudgids beter kan schrijven dan zijzelf. Ze gaat aan het werk, maar komt tijdens deze laatste klus tot de ontdekking dat ze terug moet naar de plek waar ze opgroeide. Er staat haar nog één ding beslist te doen.

Als ik er niet meer ben is een ontroerende roman, maar schrijfster Debra Adelaide heeft het zo verwoord dat de tranen zowel van verdriet als hilariteit over je wangen lopen. Prachtig, maar ik had ook niets anders verwacht van de hoofddocent creative writing aan de Technische Universiteit van Sydney.

Afbeelding verwijderd door redactie
Als ik er niet meer ben
Adelaide, D.
400 bladzijden
Uitgeverij Artemis & co
ISBN: 9789047200512

WIN!

Vrouw.nl mag het boek Als ik er niet meer ben weggeven. Mail, om kans te maken op deze prijs, naar prijsvraag@vrouw.nl, vermeld "Adelaide" als onderwerp en zet in het mailtje tevens je naam, adres en gebruikersnaam op Vrouw.nl. Zonder geregistreerde gebruikersnaam kan je helaas niet meedoen! Slechts één deelname per adres wordt geaccepteerd. Deze prijsvraag loopt tot maandag 22 december 09.00 uur.