Is comeback Het Goede Doel gekkenwerk?

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Het Goede Doel kende in hun dertienjarige bestaan grote successen met hits als Gijzelaar, Nooduitgang, Alles geprobeerd, Hou van mij en natuurlijk de klassiekers Vriendschap en België. Nadat de band uit elkaar ging, legde Henk Temming zich toe op het produceren. Voor Henk Westbroek begon een carrière als solo-artiest, radiopresentator én politicus in zijn thuisstad Utrecht. Zeven jaar geleden werden onder het motto 10 jaar gelukkig uit elkaar nog wel twee reünieconcerten gegeven.

De echte ommekeer kwam vorig jaar, toen Westbroek weer de studio inging. Hij vroeg Temming om zijn album te produceren, wat uitmondde in een nieuwe cd van Het Goede Doel. En direct vanaf het openingsnummer Laat me in de waan klinkt het al snel weer zoals het ooit was, zowel muzikaal als tekstueel. Ook de stemmen van Henk & Henk blijken nog steeds prima samen te kunnen gaan. Wel moet gezegd worden dat sommige liedjes erg doen denken aan nummers van toen. Toch vind ik God een prachtige uitschieter en ook Was alles maar precies zoals het was kan mijn goedkeuring wegdragen.

Afbeelding verwijderd door redactie

Gekkenwerk is in april al online uitgebracht en is een jaar lang gratis te downloaden via een speciale website. Daarmee vraagt de band meteen aandacht voor de stichting ViAfrica, die zich bezighoudt met computerprojecten op middelbare scholen in Kenia en Tanzania. Inmiddels is het album al meer dan 100.000 keer gedownload. Ook werd afgelopen zomer met succes opgetreden op diverse Nederlandse festivals en momenteel toert het duo met hun nieuwe begeleidingsband langs de theaters. De tournee wordt in april afgesloten met een drie uur durende live-show in Ahoy.

Voor de liefhebbers van toen, waaronder yours truly, is Gekkenwerk een feest der herkenning zijn. Echt vernieuwend is het echter niet, de heren Westbroek en Temming hebben gekozen voor een bekende én veilige weg. Toch hebben ze er een leuk schijfje van gemaakt, wat hier niet meteen onder een dikke stoflaag zal verdwijnen. Wat nog wel even genoemd moet worden, is het artwork van Gekkenwerk. Dit is gemaakt door verstandelijk gehandicapten, wat heeft gezorgd voor een paar mooie plaatjes.

Gekkenwerk
Het Goede Doel
Speelduur:
Label: HGD