Lekker zwijmelen met thee en koekjes

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

De films in deze dvd-box, die onderdeel is van de I love-serie zijn allen al zeer bekend bij het grote publiek: I could never be your woman, Bridget Jones's Diary, Love Actually en About a boy hebben met veel succes in de Nederlandse bioscopen gedraaid. Misschien toevallig, maar Hugh Grant is wel erg duidelijk aanwezig in deze box, aangezien hij in drie van de vier films de hoofdrol speelt. Natuurlijk kennen alle films een happy end, maar de verhalen verschillen toch van elkaar.

In I could never be your woman raakt Rosie (Michelle Pfeiffer) tot over haar oren verliefd op de veel jongere Adam (Paul Rudd). Tegelijkertijd maakt puberdochter Izzie (Saoirse Ronan) voor het eerst kennis met vlinders in haar buik. Beide verliefdheden verlopen met de nodige problemen. Het verhaal van Bridget Jones's Diary is bekend: de vrijgezellige dertiger Bridget (Renée Zellweger) houdt een dagboek bij over al haar problemen. Dan moet ze ook nog kiezen tussen haar baas Daniel Cleaver (Hugh Grant) en de advocaat Mark Darcy (Colin Firth), die allebei naar haar gunsten dingen.

De makers van Bridget Jones's Diary zijn ook verantwoordelijk voor Love actually, waarin acht liefdesverhalen uiteindelijk met elkaar verbonden zijn. De cast wordt gevormd door Engelands bekendste acteurs en actrices. In About a boy is Will (Hugh Grant) een vrijgezelle man die vindt dat hij het helemaal voor elkaar heeft: een leuk huis, veel vluchtige vriendinnen en een leuk appeltje voor de dorst. Dan komt de 12-jarige Marcus in zijn leven, een wereldvreemde jongen die Wills leven helemaal verandert.

De I love romance-box is prima geschikt voor koude winterdagen of een druilerige zondagmiddag. Maar ook voor een avond met vriendinnen zijn de films erg geschikt. Vriendlief zal misschien wat eerder afhaken, maar wij vrouwen vinden het toch alleen maar prettig om leuke acteurs als Hugh Grant en Colin Firth steeds voorbij te zien komen? Kortom, bel je vriendinnen en zet de thee, chocola en zakdoekjes maar vast klaar!


~
I Love Romance (4 dvd's)
~ Uitgegeven door: Universal Pictures
Speelduur: ruim 7 uur
Adviesleeftijd: 12 jaar
EAN: 5050582581232