The Love Guru (+ WIN)

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Mike Myers vertolkt de rol van liefdesgoeroe Pitka. Hij is opgegroeid in India, maar probeert in Amerika een succesvolle goeroe te zijn. De enige die hem nog in de weg staat is concurrent goeroe Deepak Chopra, die hem constant overtreft met zijn succes. Goeroe Pitka probeert er alles aan te doen om de nieuwe nummer één van Amerika te worden. Wanneer hij wordt ingehuurd om de bekende ijshockeyspeler Darren Roanoke te herenigen met zijn vrouw, die hem verlaten heeft voor een wedijverende hockeyspeler (niemand minder dan Justin Timberlake), grijpt Pitka deze kans met beide handen aan! Als hij hoort dat zijn werk beloond zal worden met een bezoek aan Oprah, staat niets of niemand hem meer in de weg. Behalve misschien zijn geweten...

In de namen van de cast valt, behalve Mike Myers, direct iemand op: Justin Timberlake. Menig ieder tienermeisje is verliefd op dit idool, die vooral bekend staat om zijn zang- en danstalent. Maar dat hij ook acteert, daar moest ik het mijne van weten. Justin verdient misschien geen Oscar voor zijn toneelspel, maar juist in deze vulgaire komedie lijken zijn overdreven acteerprestaties het erg goed te doen. Zijn rol lijkt in niets op Justin zelf, hij durft zichzelf volledig voor schut te zetten met een flamboyante persiflage en dat maakt het 't lachen waard.

Verder ontbreekt mij echter enige schijn van een lach bij deze zogenoemde komedie. Goed, Mike Myers is wie hij is, maar de film ontspoort volledig bij het doorzagen over flauwe woordgrappen, het onzinnige (en irritante) gedrag van de hoofdrolspeler en het persifleren van persiflages. Geraffineerde humor lijkt niet te bestaan in het woordenboek van Mike Myers. Het is hoe gekker, hoe beter, wat hem betreft. Niets is dan ook ondenkbaar in deze film; doorlopende grappen om de dwerg Verne Troyer (die Myers al eerder bijstond als Mini Me in Austin Powers), over-the-top situaties met groot geschapen geslachtsdelen enerzijds en kuisheidsgordels anderzijds en wippende olifanten op een ijshockeyveld.

Afbeelding verwijderd door redactie

Het mag duidelijk zijn: The Love Guru is van zo'n waardeloos laag niveau, dat de film ronduit slecht te noemen is. Maar aan de andere kant: smaken verschillen. Dat blijkt wel uit de gemengde reacties van het publiek. Het is maar net waar je van houdt.

De Special Features op de dvd geven een kijkje achter de schermen. Dan begrijp je dat de platte humor van de film waarschijnlijk voor een hele leuke tijd op de set hebben gezorgd. En dat is misschien wel meer waard dan het succes van de film zelf. De bloopers zijn voor de kijker misschien wel het hoogtepunt van deze dvd, waarmee er toch wel een glimlachje bij me af kon.

Kortom: als je zonder verwachtingen deze film in de dvd speler duwt, dan zal het misschien ook niet zo tegenvallen. Maar verwacht absoluut geen romantisch avondje met je lover, want Mike Myers vergalt de dromerig sfeer met zijn ordinaire grappen direct.


Love Guru
Mike Myers
Speelduur: 87 minuten
Uitgebracht: Paramount Home Entertainment
EAN: 8714865502167


WIN!
Vrouw.nl mag deze dvd weggeven. Mail naar prijsvraag@vrouw.nl, vermeld "Love Guru" als onderwerp en zet in het mailtje tevens je naam, adres en gebruikersnaam op Vrouw.nl. Zonder geregistreerde gebruikersnaam kan je helaas niet meedoen! Slechts één deelname per adres wordt geaccepteerd. Deze prijsvraag loopt tot donderdag 29 januari 09.00 uur.