De meisjesmoorden

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

De 19-jarige Julia neemt na een avondje stappen een beslissing met fatale gevolgen, ze neemt een lift aan van een onbekende. De bestuurder blijkt een sadistische kidnapper te zijn en het meisje wordt ontvoerd. Na een paar dagen te zijn opgesloten in een kelder, besluit de ontvoerder met Julia naar het buitenland te vertrekken. Dit leidt tot een bloedstollende vlucht voor de politie dwars door Europa, waardoor het verhaal deels het karakter krijgt van een 'roadtrip'.

De ontvoerder -de kweller genoemd door Julia- maakt meerdere slachtoffers tijdens hun tocht, maar toch laat hij Julia in leven. Waarom? In De Meisjesmoorden vertelt Julia haar kant van het verhaal over de ontvoering.

Het boek is dus helemaal geschreven vanuit haar oogpunt. Een voorproefje uit het voorwoord: 'Ik weet het, jullie willen allemaal mijn verhaal horen. Ik zal het jullie vertellen. En niets verzwijgen. Alleen de dingen die zo erg zijn dat geen mens ze kan vertellen als hij verder wil gaan met zijn leven. Maar ik moet jullie waarschuwen. Ik zal alles exact beschrijven zoals het echt is geweest...'

Tijdens het lezen van dit boek blijf je jezelf afvragen: is de op eerste oog zo onschuldige Julia nu het slachtoffer, de (mede)dader of allebei in deze gruwelijke moordzaak?

Thea Dorn (1970) debuteerde in 1995 als thrillerauteur en haar boek werd meteen bekroond met prijzen. Ze woont in Berlijn en is docent filosofie aan de Freien Universität.

De meisjesmoorden
Thea Dorn
288 blz.
¤ 18,95