Mijn ritueel: Anja.

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

De vijf origineelste inzendingen werden beloond met een weldadig pakket van Rituals. Het aantal reacties op de Rituals prijsvraag was overweldigend! Hartelijk dank voor al jullie inzendingen! De mooiste rituelen krijgen van ons het Rituals pakket thuisgestuurd. Elke week plaatsen wij een van de prijswinnaars op de voorpagina. Deze week is dat de eerste winnaar, Anja Rossel:

Lieve mensen,

Mijn ritueel is iedere ochtend hetzelfde. Vroeg, voor man en kids uit de veren; lekker douchen in de stilte van de dag en dan naar beneden waar mijn trouwe viervoeter al vrolijk kwispelend op me wacht.

Samen met hem loop ik naar de dijk aan de Maas en daar starten we in alle stilte en rust onze ochtendwandeling. We stappen stevig door en al wandelend maak ik contact met mijn "God/Godin". Ik vraag hulp voor allen waarvan ik denk dat diegene het erg nodig hebben en in stilte vertel ik mijn zorgen en deel mijn vreugde. Daarna wandelen we door naar de vijver en met een beetje geluk spot ik zo nu en dan een ijsvogeltje en dán is mijn dag al hélemaal goed.

We lopen door naar de paarden in de wei en ook die krijgen een aai om vervolgens weer de terugweg naar huis te nemen. De wereld ontwaakt en ik begin mijn dag met een vrij hoofd, dat ik gedurende de dag weer kan en mag vullen door te werken, te zorgen, maar ook door te zorgen dat ik mezelf niet voorbij loop!