Ina de Weert

Lifestyle door Redactie Ze.nl
Wie ben je?

Ina de Weert, 45 jaar. Ik heb een waanzinnig leuke zoon van 17 jaar. Ben dol op conga spelen, muziek, dansen, body pumpen, lezen en gospels zingen. Verder hou ik van reizen. 2007 was voor mij een moeilijk jaar, omdat mijn vader ernstig ziek was en in januari 2008 is overleden. Ik was daarvoor een vrolijk 'Windroosje', dat werd gedreven door de wind en was afwisselend een happy single en into relations. Geboeid door de liefde.

In 2005 schreef ik een absurd verhaal waarmee ik een verhalenwedstrijd won. Titel: De stalkende stomerijman. Gestimuleerd door de reacties van lezers ben ik door gegaan met het schrijven. Hoewel ik al mijn hele leven schrijfster wilde worden, vond ik mezelf nooit goed genoeg. Totdat iedereen blauw van het lachen onder tafel lag door De stalkende stomerijman. Daarna publiceerde ik Same place, same time: afspraakjes met datend Nederland, een bundel met absurde, grappige, hilarische en ontroerende verhalen over internetdaters. Dat boekje heeft veel aandacht gekregen in de landelijke pers.

De dood van mijn vader is onomkeerbaar en heeft iets belangrijks te weeg gebracht. Maar mijn optimisme en doorzettingsvermogen maken van mij toch iedere keer een 'Windroosje'. Ik draag alles aan mijn vader op. Zo ook deze "Vrouw van de week"-reportage.

Wat is je passie?

Mijn passie is onmiskenbaar schrijven. Het laat me niet meer los. Zo schrijf ik wekelijks enkele korte verhalen die je kunt lezen op mijn website en op mijn hyves.

Verder leg ik de laatste hand aan mijn thriller: Rode gloed, een dodelijke liefdesgeschiedenis. Deze thriller komt in juli/ augustus uit. Daarnaast zet ik in de loop van 2008 nog een verhalenbundel online, getiteld Your place or mine? Datend Nederland date door! Bezoekers van mijn site krijgen dan iedere week een nieuwe PDF met een flirttip, een flirtoefening, een recept en een datingverhaal. Als je alle PDF's hebt gedownload, heb je jouw eigen boek, waaraan je jouw eigen dating verhalen kunt toevoegen.


Wat is jouw doel?

Mijn doel is zoveel mogelijk mensen te helpen met schrijven, door het geven van schrijfcursussen, schrijfwandelingen en schrijfworkshops in binnen- en buitenland. In september staat er een zeilschrijfreis op het programma in Fethye (Turkije) en in oktober schrijfweken in Kalkan (Turkije).

Verder vind ik het leuk om activiteiten voor singles te organiseren, zoals een speed lunch/diner, een single zeilweekend enzovoorts. Maar eigenlijk organiseer ik van alles voor mensen die gek van de liefde zijn. Of van schrijven. Of beide!

Omdat ik weet wat het is om iemand te verliezen aan een slopende ziekte, heb ik ook cursussen therapeutisch schrijven opgezet. Speciaal voor mensen in rouw in de brede zin des woords. Wie toe is aan het schrijven van een autobiografisch monument help ik ook. En eigenlijk gaat ook dat weer om relaties en liefde. Rode draad in mijn leven, lijkt het.

Verder hoop ik nog vele boeken te publiceren. Zo heb ik de synopsis voor een volgende thriller al weer klaar. De titel gaat luiden: Fugu (Japans voor de dodelijke kogelvis). Er komt nog een verhalenbundel aan, een bundel met portretten van mensen en een boekje over schoolscandals. Kortom, er is nog heel wat te schrijven!

Momenteel ben ik bezig met een artikel over waarom mensen schrijven en wat het voor hen betekent. Ik ben heel benieuwd naar de ervaringen van de lezeressen van Vrouw.nl.

Wat vind je belangrijk in het leven?

Mijn zoon, mijn familie en vrienden. Relaties en liefde zijn het allerbelangrijkste. Mijn zoon wil journalistiek gaan studeren en redigeert momenteel mijn literaire thriller.

Welke overtuigingen sterken je op je pad?

Ik denk dat iedere vrouw moet doen waar zij goed in is en moet durven geloven in haar ambities, passies en dromen. Daar moet ze hartstochtelijk voor gaan! Wie eerlijk is en loyaal naar zijn omgeving krijgt veel eerlijkheid, loyaliteit en liefde terug. Voor mij geldt dit in ieder geval! Mijn vader heeft mij geleerd met beide benen op de grond te staan, maar ook te geloven in mijn dromen!