Seks & relaties / Zij/hij
Zij/hij

12 redenen om toch nog oldskool te trouwen

In je mooie bruidsjurk loop je de kerk binnen aan de arm van je vader terwijl de band speelt. Iedereen kijkt naar jou, maar jij hebt alleen maar oog voor hém. Zucht… 12 redenen om gewoon oldskool te trouwen!

Veel meiden hebben een droombeeld over hoe hun bruiloft eruit moet zien. Maar we leven in een tijd waarin de ene scheiding de ander opvolgt. Moet je dan nog wel gaan trouwen? 12 redenen om ‘ja ik wil’ te zeggen.

Emotionele zekerheid
Niks is zo fijn om te weten dat hoeveel scheten je ook laat, hij toch wel bij jou blijft. Hij heeft voor 100% voor jou gekozen en daar kun je enorm veel zelfvertrouwen uit putten.  Daarom zit je lekker in je vel en kun je helemaal jezelf zijn. Weg met die eeuwige onzekerheid!


Het ultieme liefdesgebaar
Het huwelijk wordt in onze samenleving toch wel als de grootste belofte gezien die een mens kan doen. Hiermee laat je aan iedereen zien dat jullie echt voor elkaar gaan. Jullie hebben zoveel vertrouwen in de liefde dat jullie de grootste gok van het leven willen wagen. Hiermee laat je zien dat je echt alles voor elkaar betekent en dat je nooit meer zonder elkaar wilt. Is er iets mooier dan zo achter je relatie te staan?

Een bruidsjurk dragen
Oké, het zou niet euhm... juist zijn als dit de hoofdreden is dat je wilt trouwen, maar het is wel een gigantisch leuk bijeffect. Je mag een trouwjurk dragen! Wanneer mag je nu rondparaderen in jurken van tien tot vijftigduizend eurie? O wat ben je mooi….

Samen kun je álles
Hij doet het fysieke zware werk en jij het werk dat een fijne hand nodig heeft. Samen zijn jullie het perfecte team en kunnen jullie alles. Er zijn geen klusjesmannen of agendaplanners meer nodig omdat je elkaar aanvult. Samen zou je nog een berg kunnen verplaatsen.


Partners in crime
Ondeugden zijn is leuk, maar stout zijn met z’n tweeën is nog véél leuker. Het is jullie twee tegen de wereld en dat geeft een heerlijk gevoel. Op jouw wederhelft kun je altijd terugvallen en wat er ook gebeurt, hij staat altijd aan jouw kant. Daar ben je man en vrouw voor, toch?

Rechten
Als je getrouwd bent heb je allemaal extra rechten. Zoals dat je niet tegen je partner hoeft te getuigen in een rechtszaak en dat je mee mag in de ambulance. Ook ben je meteen elkaars erfgenaam en je hebt recht op een nabestaandenpensioen. Zo weet je dat als er iets met jou gebeurt, je man niet gelijk op straat komt te staan. Ook is een man automatisch de wettelijke vader van jullie kinderen. Als je niet in het huwelijksbootje bent gestapt, moet hij de kleine eerst erkennen.

Samen oud worden
Het klinkt misschien nog ver weg, maar het is echt een zegen als je samen oud mag worden. Op je oude dag heb je niet veel meer om je heen, hoe mooi is het dan als je met iemand bent die al bijna zijn hele leven bij jou is? Samen ben je door dik en dun maatjes, in voor- en tegenspoed. De rit is misschien niet makkelijk, maar het is wel heel bijzonder om zo’n band te hebben op je oude dag.


Stabiel gezin
Zeker als je kinderen wilt moet je nog eens goed over trouwen nadenken. Het biedt voor de kids namelijk veel stabiliteit als ze er zeker van zijn dat hun ouders een hecht team zijn. Het huwelijk is een stevig platform waar je kinderen in op kunnen groeien.

Financiële zekerheid
Je bent afhankelijk van elkaar en zult bij een aankoop die je doet altijd de ander in gedachten houden. Dit zorgt ervoor dat je verantwoordelijker met geld omgaat. Ook kun je elkaar financieel makkelijker steunen in slechte tijden. Zo hoeft je partner niet in zijn eentje zijn schulden te dragen, maar kun je hem helpen waar nodig is. Samen kun je problemen beter het hoofd bieden dan alleen.

Sparen voor gedeelde doelen
Whoehoe! Twee mensen is twee salarissen. Die kun je mooi bij elkaar leggen zodat jullie samen dure en gedeelde doelen kunnen nastreven zoals een huis of een wereldreis.


Aan de wereld laten zien dat hij van jou is
Jammer dames, maar deze is van mij. Als jullie getrouwd zijn, zijn jullie echt 100% van elkaar. Je kunt zelfs zijn achternaam claimen, mocht je daar zin in hebben. De buit is pas helemaal binnen als er een trouwring omheen zit.

Een prachtig feest geven
Elke dag is reden voor een feestje, maar de mooiste dag van je leven, dat is pas echt een goede reden voor een knalfuif. Vier jullie liefde voor elkaar met een groots en grandioos feest, of houd het lekker klein en intiem. Het zal een herinnering zijn om nooit te vergeten. 

Soulmates
Vergeet niet dat het huwelijk niet iets is wat je zomaar doet. Je belooft namelijk om altijd bij elkaar te blijven. Soms alleen tegenover elkaar, maar soms ook tegenover een God, mits je daarin gelooft. Dat het huwelijk hard werken is en soms enorm kan tegenvallen, zien we dagelijks om ons heen. Het kan soms slecht gaan, het kan jaren slecht gaan en zelfs met hard werken kom je er niet altijd. Maar als je echt zielsveel van elkaar houdt, waarom dan niet moedig zijn en de sprong wagen? Het is eng als het niet lukt, maar wát als het wel lukt? Dan heb je een soulmate en hoef je de wereld niet in je eentje te dragen.  
 
Wil jij in het huwelijksbootje stappen?