Xenia Kasper houdt niet van romantiek

Lifestyle door Redactie Ze.nl

Xenia is moeder, echtgenote en manager van Linda de Mol en Gordon, toch vond ze tijd om twee boeken te schrijven en is ze met een derde boek bezig. "Ik schrijf in de vakanties, ik ga niet op een vaste dag schrijven. Linda en Gordon gaan voor, dat is mijn werk. Het was ook nooit mijn hartenwens om een boek te schrijven, ik zie het dus echt als ontspanning. De aanleiding om te gaan schrijven was eigenlijk dat ik mij stoorde aan met name de Duitse chicklit. Daarin wordt de vrouw altijd bedrogen door haar prins op het witte paard, valt in een diep dal en als ze uit het dal komt, is er een nieuwe 'Ware Liefde' die natuurlijk veel beter is dan de eerste. Zijn vrouwen echt zo dat we alleen gelukkig zijn met de juiste vent of kunnen we geluk ook uit andere dingen halen? Ik ben 22 jaar getrouwd, maar mijn persoonlijke geluk haal ik niet voor tachtig procent uit mijn relatie. Ik haal het uit mijn werk en mijn kind. Natuurlijk ook uit mijn relatie, maar ik ben net zo down als het met mijn werk niet goed gaat. En wat is ware liefde? Voor mij is dat vertrouwen. Vaak is de grote liefde: hij die onbereikbaar blijft, omdat je daar niet van weet hoe het zou zijn geweest. Ik ben niet zo'n romanticus. Ik krijg het benauwd van rozen op het bed en kaarsjes."

Toch is hoofdpersoon Susa wel veel met mannen bezig? "In zo'n boek is het niet interessant om uitgebreid te beschrijven hoe het opstarten van een nieuwe galerie gaat. Susa zorgt er gewoon voor dat haar zakelijke leven op orde is en daar haalt ze de kracht uit om het gedoe met de mannen te kunnen doorstaan. In het eerste boek kiest zij dus heel duidelijk voor zichzelf. En ze is niet op zoek naar een man, het overkomt haar."

Xenia begon in 2002 met haar eerste boek. "Ik had wat ruimte in mijn agenda en dacht 'ik zie wel waar het schip strandt'. Ik vond het heel eng om het boek uit te brengen. Ik voelde me kwetsbaar. Ik heb nog getwijfeld of ik het boek anoniem zou uitbrengen, maar dat zou absurd zijn met mijn contacten. Het was ook erg wennen dat het nu opeens over mij gaat, terwijl het normaal over mijn werk gaat. Ik geloof niet dat ik een 'Bekende Nederlander' ben of word. Ik ben nu een tijd in de publiciteit en dan verdwijn ik weer. Ik zou het kunnen uitbouwen, maar dat wil ik niet. We zijn wel bezig met een verfilming, al duurt dat nog even."

Achttien jaar woont de Duitse Xenia nu in Nederland. Ze kwam naar Nederland, omdat haar man hier een baan kreeg. "Ik wilde altijd al weg uit Duitsland, maar ik wilde liever naar het zuiden, lekker aan zee. Toen kwam hij thuis met een baan in Nederland...Tja, het is wel aan zee." Xenia en haar echtgenoot zien elkaar weinig, vanwege hun verantwoordelijke banen. Hoe houden ze het spannend? "Ik vind lachen met elkaar heel belangrijk. Net als het hebben van een vertrouwensband, dat je je ei kwijt kan en met elkaar kan praten. Wij leiden hele verschillende levens. Als we samen op vakantie zijn, dan irriteer ik me de eerste dagen ongelooflijk. Ik moet eraan wennen dat hij dan 24 uur per dag om mij heen is, dat ben ik niet gewend. Ik ben op dat moment ook niet de meest aangename persoon. Ik verontschuldig me daar wel regelmatig voor. Ik krijg gelukkig nooit grote ruzie met hem, hij reageert dan gewoon niet. Maar je kan me niet kwader maken als ik aan het flippen ben en hij zegt niets. Hij heeft natuurlijk gelijk, want ik ben ontzettend onredelijk op zo'n moment. Ik zou bijvoorbeeld kunnen scheiden om het vieze koffiekopje dat hij op het aanrecht heeft gezet in plaats van in de vaatwasser." Het fijne van ruziemaken is, dat je het ook weer goed kan maken. "Lekker voor hem koken en zeggen dat hij gelijk heeft. Of gewoon goed neuken!"

De boeken van Xenia bevatten gedetailleerde seksscènes. "Ik heb een dag erover gedaan om de eerste seksscènes (die met de olijfolie) te kunnen schrijven. Ik wilde niet iets smerigs, ordinairs of clichématigs op papier zetten. Ik vond het ook moeilijk, maar na die eerste keer vond ik een manier. Wat mij wel is overkomen, is de scène waar Susa een latexpakje wil aantrekken om Henry te verleiden. Ik wilde kittig doen, maar ik kreeg het jurkje niet aan. Mijn man vroeg het nog wel, maar ik wilde echt niet meer." Lachend: "Ik stelde mijn echtgenoot ook nog voor om de scène met behangplaksel na te doen, maar hij was er niet echt voor in."

WIN!

Vrouw.nl mag een aantal boeken van Xenia Kasper weggeven. Geef je op om een recensie over dit boek te schrijven!


Mail je aanmelding naar boekenclub@vrouw.nl en vermeld "Xenia" als onderwerp. Zet tevens in het mailtje je naam, adres en gebruikersnaam op Vrouw.nl. Zonder geregistreerde gebruikersnaam kan je helaas niet meedoen! Slechts één deelname per adres wordt geaccepteerd. Deze prijsvraag loopt tot maandag 21 juli 09.00 uur.