Interview War Child: Nadia van der Vlies.

Lifestyle door Redactie Ze.nl

Nadia van der Vlies

Senior Marketeer Corporate Sponsoring

Werkt bij War Child sinds: 1 mei 2009


Wat was voor jou de belangrijkste reden om bij War Child te gaan werken?

Ik geloof heel erg in het werk dat War Child doet en vooral om het eindeloze geloof in de kracht van kinderen. In mijn functie verbind ik bedrijven aan War Child en bedenk ik samen met onze sponsors de ideale partnership. Op deze manier kan ik mijn commerciële marketingachtergrond inzetten om ervoor te zorgen dat onze sponsors het maximale uit hun partnership met War Child halen en dat War Child daardoor nog veel meer kinderen kan bereiken. Mijn droombaan dus!

Wat vind je het leukste in je werk?

De afwisseling in het werk en de sfeer onderling met collega’s. Geen dag is hetzelfde. Ik spreek natuurlijk met vertegenwoordigers van heel uiteenlopende bedrijven. Ondanks die diversiteit zijn het stuk voor stuk mensen die War Child een warm hart toedragen en op hun eigen manier War Child willen steunen. Die steun is voor War Child heel erg belangrijk. We hanteren namelijk een heel strikt lage kostenbeleid, zodat de gelden die binnenkomen maximaal besteed kunnen worden aan de projecten. Bedrijven kunnen ons financieel steunen of in natura, in de vorm van productsponsoring of met manuren. Veel bedrijven doen ook een actie voor War Child, zoals een veiling of het lopen van een marathon. Al die mensen vinden het belangrijk dat wij ons werk kunnen doen. Daar krijg ik zoveel energie van!

Waarom vind jij het werk van War Child zo belangrijk?

Ik vind dat alle kinderen het recht hebben op een veilige, liefdevolle omgeving om hen zo de kans te geven op te groeien tot zelfbewuste, gelukkige volwassenen met een toekomst. En als ik zelf mijn zoontje van bijna 1 zie, realiseer ik me nog meer hoe oneerlijk het is dat zoveel kinderen in oorlog opgroeien of daar zelfs deel van uitmaken.


War Child introduceert dit jaar 'vriendschap' als cadeaugeschenk.

Wat betekent vriendschap voor jou?

Vriendschap is voor mij heel erg belangrijk. Ik zou niet zonder kunnen! Vriendschap geeft me rust, vertrouwen, liefde, warmte en vooral héél veel plezier. Ik geniet van mijn vriendschappen en koester ze enorm, omdat ze het leven zoveel leuker en kleurrijker maken.

Aan wie wil jij jouw vriendschap geven?

Ik wil graag mijn vriendschap geven aan Teun, mijn zoontje. Omdat hij natuurlijk de allerliefste van de hele wereld is en omdat hij me ongekend veel liefde geeft, zelfs zonder dat hij iets kan zeggen. En omdat zijn oma’s altijd staan te springen om op te passen en eigenlijk het liefst willen dat hij iedere week komt logeren heb ik voor hen allebei de Friendship Box gekocht. Dan kan ik ze met Kerst op een bijzondere manier bedanken voor alles wat ze voor ons doen!


De Friendship Box is tot en met 23 december te koop.
Kijk voor verkoopadressen op www.friendshipstore.nl
Foto's: T. Chan

Lees ook: Mieke Zwart en Elise Griede