Jonge mannen

Lifestyle door Redactie Ze.nl

Terwijl ik net zo trots was op mezelf. Ik weet sinds deze maand wat een tweed is (ja, ik kan je nu volgen op Twitter!) en wat een BHAG behelst (dat is je grote levensdoel, maar daar hebben we het nog wel een keer over) ‘Een cougar is een vrouw boven de 35 die een man wil die minstens 9 jaar jonger is. Of wil jij door jongens liever een MILF genoemd worden?’ En terwijl ik probeerde te kijken met een blik van ‘die term ken ik natuurlijk wel’, vertaalde ze toch maar: a Mother I’d like to Fuck. Uit de term cougar blijkt dat we het heft nu in eigen hand nemen. Of nou ja, misschien wel meer’, en ze schudde lachend haar lange, zwarte haren. ‘Ik weet niet precies wanneer het is gebeurd, maar je bent van een Vrouw van de Wereld ineens een dorpse dame geworden’, zei ze toch wat vals.

Thuisgekomen besloot ik mezelf het nieuwe tijdperk in te googlen. Een Cougar is letterlijk vertaald een Poema; een vrouw die haar soepele lijf liever om een jong lichaam slaat. Halle Berry is er een, Demi Moore, Jennifer Aniston (bij vlagen) en Madonna natuurlijk. Ex-Friends Courteney Cox heeft nu zelfs een tv-programma Cougar Town over vrouwen die jonge mannen daten. Helaas, zelf scheelt ze maar acht jaar met haar echtgenoot.

Ik vind het een prettige ontwikkeling, moet ik toegeven. Zelf was ik ooit erg van de oudere mannen; tot grote ergernis van mijn vader. Soms vraag ik me af met wie Zonneke op een dag voor de deur zal staan. En wat op dat moment de nieuwste trend op liefdesgebied is. Vooralsnog is ze al jaren erg verliefd op Tijmen, een jongetje van school. Geert hoopt heimelijk dat ze ooit een leuke vriendin krijgt, gewoon omdat hij er niet aan moet denken dat ze met een twintigjarig joch op de scooter weg zal rijden. Er is wel hoop voor hem. Want in de vakantie hoorde ik Barbie vinnig tegen Ken zeggen: ‘Ben jij verliefd op een vrouw?Dat is zo jaren tachtig.’

Christine Pannebakker is schrijfster van Vrouwenpower. Het boek is nu te koop met 2,95 korting. Kijk op www.vrouwenpower.eu voor de kortingscode.