Stap voor stap

Mode & trends door Redactie Ze.nl
Zootjes

Zootjes zijn soepele leren babyslofjes die aan de achterzijde sluiten met klittenband. Hoewel ze niet snel uit zullen vallen, is het voor kleintjes wel heel verleidelijk om dat klittenband los te peuteren. Er blijft ook nog wel eens wat aan het klittenband hangen, waardoor de sluiting niet altijd goed meer werkt. De slofjes zijn leverbaar tot 24 maanden en in 23 verschillende kleuren.

Afbeelding verwijderd door redactie

Boumy's

Boumy's lijken meer op schoentjes. Het is even uitproberen om ze aan te krijgen, want de voorflap zit vast met elastiek. Als de slofjes eenmaal aan het voetje zitten, krijgen de kleintjes ze niet meer af. De Boumy's hebben dit seizoen een ware metamorfose ondergaan. Naast de effen exemplaren zijn er nu ook Boumy's met bloemen, hartjes en zelfs sportstrepen. Ze zijn dus niet alleen heel handig, maar ook heel hip!

Afbeelding verwijderd door redactie

Inch Blue

De slofjes van Inch Blue zijn qua vorm vergelijkbaar met Boumy's. Ze zijn nog niet zo veel verkrijgbaar in Nederland, maar wel online te bestellen. De slofjes zijn handgemaakt en ontwikkeld door een Engelse chiropodist (iemand met verstand van voetjes). Hun ontwerpen zijn soms 'over-the-top', maar welk kind wil geen balletslofjes of slofjes met monsters, bloemen, vlinders, bootjes en taartjes?

Leren slofjes voor de eerste stapjes zijn echt een aanrader. Ze zijn niet goedkoop, alle merken kosten rond de E 25,00, maar als je ze niet te krap koopt kun je er een tijdje mee doen. Daarbij is het goed voor de ontwikkeling van de kindervoetjes en dat is natuurlijk het belangrijkst. Je kunt het qua stijl zo gek maken als je het zelf wilt en het is dan ook aan te raden om voor je tot aanschaf overgaat eerst de sites te bekijken.

Meer informatie:

www.zootjes.nl
www.boumy.nl
www.inch-blue.com, verkrijgbaar in Nederland bij www.ot-en-sien.nl