Pimp my chair!

Mode & trends door Redactie Ze.nl

Bekende Nederlanders gaven gisteren vliegtuigstoelen een totale metamorfose. Onder meer Fiona Hering, Piet Paris, Gerda Havertong, Patty Harpenua en Percy Irausquin pimpten een vliegtuigstoel ten bate van het goede doel.

Aanleiding van de actie is de introductie van de nieuwe Comfort Class aan boord van Martinair toestellen. Door de introductie heeft de maatschappij letterlijk stoelen over. Martinair wilde deze stoelen niet zomaar weggooien en kwam vervolgens met het idee om aantal van deze stoelen creatief te laten bewerken (pimpen) om ze vervolgens te veilen.

Afbeelding verwijderd door redactie

In de hangar van de Dutch Dakota Association naast de oude DC3 van Martinair werden de vliegtuigstoelen geheel onder handen genomen. Strikken, linten, pailletten, pluche, tijgerstoffen, glitters en kant alles is gebruikt om de stoelen in een geheel nieuw jasje te steken. Ontwerper Percy Irausquin heeft zich door tropische bloemen laten inspireren en zijn handelsmerk 'de strik' is ook op de vliegtuigstoel goed herkenbaar. Ook Fiona Hering en Piet Paris hebben zich behoorlijk uitgeleefd, spannende felroze stof met glitters en de herkenbare stijl van Piet Paris maakte deze stoel zeer opvallend. Gerda Havertong liet onder andere goed zien dat vele stijlen samen een bijzonder resultaat geven. Maar ook de stoelen van Caya de Groot, Patty Harpenau en de zusjes van My Cup of T zijn zeer opvallend en uniek te noemen.

De 'gepimpte', maar ook niet 'gepimpte' vliegtuigstoelen worden online geveild via www.soskinderdorpen.nl en www.martinair.nl. De opbrengst gaat naar het wereldwijde werk van SOS-Kinderdorpen.