Otazu show vol met glamour!

Mode & trends door Redactie Ze.nl

Otazu wil namelijk verder gaan dan alleen sieraden al vormden die maandag wel het hoofdgerecht. Stukken uit de nieuwe bijoux-collectie van de uit Argentinië afkomstige Amsterdammer hingen onder andere om de hals en op het hoofd van het 17-jarige topmodel Lily Cole uit Engeland. In een witte avondjurk van de meester was zij met goud behangen, overdadig, maar krachtig. Zij werd speciaal voor de show en een fotoshoot met Avantgarde ingevlogen.

De Otazu couture was sterk Victoriaans, maar wel met een flinke knipoog naar de moderne tijd, want menig jurk toonde tegen de Victoriaanse regels in ook het naakte lichaam of het was door het kant heen te zien. Toch diende de couture vooral als dienblad voor al het 'echte werk' waar Otazu naam mee maakte: de uit Svarovski-kristal gemaakte sieraden. Onder luid applaus werd het werk soms ontvangen.

Afbeelding verwijderd door redactie

In de vip-ruimte was maandag Otazu Home te bewonderen ofwel de stoelen, tafels en banken die hij voor het eerst ontwierp. Veel meubelstukken waren in het geheel afgezet met leer waarin de krokodillenprint was gedrukt. De stenen her en der waren aangebracht om de overdaad als grapje te laten gelden, zoals Otazu het altijd weer bedoelt.