Miss Femmefone Verkiezing

Mode & trends door Redactie Ze.nl

"Een hele goede avond, Rotterdam. Welkom bij de Miss Femmefone Verkiezing!" Het is de stem van een in het witgehulde, kortharige Victoria Koblenko: zij is door Femmefone.nl gestrikt om vanavond de presentatie te doen. Al kan Victoria zelf net zo goed meelopen op de catwalk, het presenteren gaat haar in Club Jackie ook goed af.

Allereerst stelt ze de jury van de avond voor. De voorzitter is Rob Peetoom: een gerenommeerde kapper, al beperkt zijn vakkundigheid zich allang niet meer alleen tot het haar. Ook op het gebied van styling en make-up kun je bij hem terecht. Het tweede jurylid is Fajah Lourens, bekend van haar rol in Goede tijden, Slechte tijden als Yasmin Fuentes. En last but not least, John de Wolf: voetballer en Dancing with the Stars slachtoffer. God mag weten wat voor expertise hij bezit op het gebied van beauty, maar hij is er wél bij.

Afbeelding verwijderd door redactie

John de Wolf krijgt van Victoria overigens meteen een sneer: "Zo, hoe is het in de liefde, John?", vraagt ze doelend op de affaire met Rebecca Loos waarover in showbizzland gefluisterd wordt. Daarna stelt ze het publiek meteen even op de hoogte van John's vroegere versierpogingen. "Toen ik 15 was en met mijn vader in de Baja stond, probeerde John mij te versieren. Dat vond ik een beetje eng. Pas jaren later, toen ik met een voetballer ging samenwonen, merkte ik dat John de Wolf een voetballer was!" John lijkt het niet eens te zijn met haar verhaal en grapt terug: "Als jij denkt dat ik jou aan het versieren was, mag dat. Een kinderhand is gauw gevuld."

Nadat de jury is voorgesteld, is het toch echt de beurt aan de drie finalisten. Uit 800 inzendingen zijn drie dames gekozen. Links op de foto staat Jaimy, een 19-jarige studente Hotel & Hospitality management. Daarnaast de van oorsprong Vietnamese 23-jarige Tracey en rechts staat Annefleur, een 18-jarige VWO-scholiere.

Afbeelding verwijderd door redactie

Nadat alle meiden zijn geïntroduceerd en Victoria de blonde Jaimy heeft geprezen om het feit dat ze 'kipfilets' in haar BH durfde te stoppen, is het tijd voor een pauze. Drankjes worden gehaald en op de muziek van Elize doen we een dansje. Ze zingt maar liefst vier tracks en samen met haar twee danseressen swingt ze de pan uit!

Afbeelding verwijderd door redactie

Wanneer Elize uitgeput naar de kleedkamer vertrekt, gaat de tweede ronde van start. Hot Summer is het thema. De dames zijn deze ronde volgens Rob Peetoom nóg zenuwachtiger dan de eerste en dat staat ze niet mooi. Ook deelt hij Jaimy mee dat ze mooier is met stijl haar. Tracey daarentegen vindt hij "helemaal goed: mooi, zomers, prachtig!" John voelt zich nog even genoodzaakt om het op te nemen voor de nerveuze meiden. En dan in het speciaal voor Jaimy, die telkens als eerste op moet: "Ik weet wat het is om als eerste op te komen met Dancing with the stars en dat is geen pretje!"

Dan is het eindelijk zover... de enige echte Gerard Joling betreedt het podium! Althans, dat is de bedoeling. Maar nadat hij is aangekondigd, is er geen Gerard gezien. Na een tijdje rent hij met zijn geluidsoortje half uit zijn oor en sjorrend aan zijn broek het podium op: "Ik had mijn broek nog niet eens aan jongens, wat is dat nou toch zeg!" Later vertelt hij aan Vrouw.nl dat het tijdstip van opkomen slecht aan hem was doorgegeven, maar dat het toch een leuk optreden was. Daar zijn we het mee eens: Gerard maakt er zijn eigen feestje van. Hij zingt van alles: liedjes uit zijn eigen repetoire, maar ook die van zijn 'valse zuster Gordon'.
Club Jackie staat even op zijn kop!

Afbeelding verwijderd door redactie

De glamourronde is er ook één die er mag zijn. In prachtige avondjurken maken de finalisten de catwalk onveilig. Victoria heeft ondertussen al haar eigen favoriet. Als Tracey aan komt lopen, gaat ze op haar knieën zitten en zegt: "Als ik een man zou zijn geweest, zou ik nu zo voor je gaan zitten!"

Afbeelding verwijderd door redactie

De jury is er echter nog niet uit. Er moet nog flink overlegd worden, al heeft Fajah wél een uitgesproken mening over wie er moet winnen: "Ik weet het al, ik moet alleen nog even deze mannen overtuigen", zegt ze. Na het juryberaad van een kwartiertje wordt de uitslag bekend gemaakt. Het is inderdaad degene geworden die Fajah het meest fotogeniek vindt: Jaimy Boeve!

Afbeelding verwijderd door redactie

Jaimy is natuurlijk enorm blij en vertelt aan het publiek dat ze dit totaal niet verwacht had. Haar familie klapt luid en met natte oogjes zwaait Jaimy terug. John de Wolf zegt later over de winnares: "Het was gewoon mijn favoriet. Al vanaf het begin dat ik 'r zag, wist ik dat zij het moest worden." Dat lijkt me duidelijk. Hartelijk gefeliciteerd Jaimy!

Afbeelding verwijderd door redactie

Maar hier eindigt de avond niet. Na de uitreiking, barst het feestje pas los. DJ Roog draait zijn plaatjes en iedereen doet de voetjes van de vloer. Tussen het interviewen van BN'ers door hebben wij zelfs ook nog een dansje gewaagd. De dansjes houden we voor onszelf, maar de gesprekken met BN'ers gaan we jullie zeker niet onthouden! Dus wil je weten op welke vrouw Victoria Koblenko 'het zou kunnen', of John de Wolf het nu wel of niet doet met Rebecca Loos en hoe Gerard Joling van zijn pondjes af gaat komen... hou dan Vrouw.nl in de gaten, want binnenkort staat de filmreportage met de antwoorden op de site!