Hollands Next Top Model

Mode & trends door Redactie Ze.nl
Waarom doe je mee aan Holland's Next Topmodel?

Ik wil heel graag een topmodel worden. Modelmasters zou me daar heel goed bij op weg kunnen helpen. Het is een soort springplank op weg naar de top. Ik ben ook bereid om alles te geven om dat doel te bereiken. Daar wil ik echt heel hard voor werken. Ik doe dus niet voor de gein mee, maar ga er echt voor.

Hoe is jouw selectie tot nu toe verlopen?

Het gaat tot nu toe heel goed. Ik heb foto's en mijn gegevens opgestuurd en nog diezelfde dag stond ik in de rubriek 'scouted' op de website. De volgende dag werd ik verplaatst naar 'screening' en een dag later werd ik al gebeld om een afspraak te maken voor die screening.

Hoe ging die screening?

Die verliep goed. Ik kwam als eerste van ongeveer twintig meiden en kon rustig nog een tijdschrift lezen in de studio van Endemol. Toen alle meiden er waren, gingen we een voor een naar boven voor een kennismaking met de mensen van Modelmasters. Nadat mijn maten en lengte waren nagemeten, moest ik een paar rondjes lopen. Daarna was ik klaar. Ze vertelden die dag dat ze me 24 juni weer wilden zien, verdere info zou ik nog krijgen. Het is nu dus afwachten tot de 24e. Dan komt er meer duidelijkheid over de meiden die uiteindelijk doorgaan naar het modellenhuis.

Denk je dat je kans maakt om één van die tien te worden?

Ik denk dat iedereen die die dag uitgenodigd is wel een kans maakt. Ik hoor bij die groep, dus ik maak zeker een kans.

Wat vind je van de andere deelneemsters?

Ik let niet veel op andere deelneemsters. Ik weet natuurlijk hoe ze er uit zien, maar dat zegt me niet zoveel. Ik weet namelijk niet naar welk type ze op zoek zijn. Er zitten hele verschillende meiden bij, dus ik ben benieuwd.

Heb je al meer modellenwerk gedaan?

Nee, ik heb nauwelijks ervaring.

Waarom denk je dan dat je Holland's Next Topmodel kunt worden?

Ik denk dat ik de kwaliteiten bezit die een model zou moeten hebben, zoals heel veel doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen, uitstraling en natuurlijk de juiste maten en lengte.

Ben jij ook een America's Next Topmodel-fan?

Normaal kijk ik nauwelijks tv, maar voor America's Next Topmodel blijf ik thuis. Het is echt mijn lievelingsprogramma. In het programma is alles heel goed geregeld voor de meisjes, maar er wordt ook verwacht dat ze alles zullen geven om beter te worden. Ik denk dat doorzettingsvermogen zeker bij zo'n programma een belangrijke rol speelt. Wat ik heel mooi aan het programma vind, is dat je de kans krijgt om jezelf aan anderen te bewijzen.

Kun je al een tipje van de sluier oplichten over het programma?

Nee, ik ben net als jullie benieuwd naar hoe het programma gaat worden.

Hoe zie je de toekomst voor je?

Ik ben niet bezig met mijn vooruitzichten voor de toekomst. Je weet nooit hoe iets zal lopen. Dit programma kan een hele grote verandering in mijn leven teweeg brengen. Wat voor mij wel belangrijk is, is dat ik gelukkig ben met wat ik doe. Mijn motto is dan ook: als je iets wilt, moet je ervoor gaan. Het zal niet altijd makkelijk zijn, maar het resultaat zal de moeite waard zijn als het echt was wat je wilde.