Op bezoek bij Rob Peetoom

Mode & trends door Redactie Ze.nl

En we houden het uiteraard niet alleen bij kijken! Om er echt achter te komen hoe leuk het is om geknipt en verzorgd te worden in de nieuwste salon van de Rob Peetoom, bood Rob himself de Vrouw.nl redactrices Angel en Lianne een middag in de salon aan. Waar we werden geknipt, gekleurd en opgemaakt. Daar zeggen we natuurlijk geen nee tegen!

De kapsalon bevindt zich op Lucas Bolwerk 2, in hartje Utrecht, naast de stadsschouwburg. Het is een oud en mooi pand: geen wonder dat het op de monumentenlijst staat. De binnenkant van de salon is echter ultramodern: witte muren, zilveren stoelen, grote langwerpige spiegels, een stenen vloer en als pronkstuk een grote glazen lamp. Deze inrichting contrasteert opvallend mooi met de buitenkant van het pand.


Eenmaal bijgekomen van het indrukwekkende interieur en met een kopje thee in onze handen, loopt Rob binnen. Hij begint meteen aan ons haar te friemelen en roept Maikel erbij, die ons vandaag zal gaan knippen. Volgens de 'Rob Peetoom methode' moet je als kapper niet teveel met het kapsel zelf bezig zijn, maar moet het haar gewoon goed bij iemand passen. En omdat we er volgens de here al redelijk goed uitzien, hebben we niet veel te vrezen. Gemilimeterd paars haar staat niet op het programma: we zullen licht worden geknipt en bijgekleurd. En dat is ook wel nodig:

Afbeelding verwijderd door redactie
Angel en Lianne voor de knip- en kleurbeurt

Angel mag meteen in de knipstoel gaan zitten en Maikel pakt zijn schaar. Er hoeft gelukkig niet teveel af. Lianne wordt door een kapster, Daphne onder handen genomen. De kleur moet anders. Hoewel Maikel pleit voor low lights (donkere plukken), is Rob ervan overtuigd dat Lianne blonder moet. Dus wordt het blonder... Terwijl de redactrices onder handen worden genomen, is Rob druk bezig met het maken van foto's. Dat is waar hij nu onder andere mee bezig is. Knippen zelf doet hij bijna niet meer, want Rob heeft "lang genoeg achter de stoel gestaan" en vindt het veel leuker om jonge, ondernemende kappers te stimuleren en helpen bij het opzetten van een eigen salon. Maikel en Rianne zijn zulke ondernemers. Maikel kwam een aantal jaar geleden via een vriend bij Rob's salon in Amsterdam terecht en Rianne solliciteerde bij een winkel van Rob in Sandtpoort. Al snel bleek dat beide kappers naast kniptalent ook over een ondernemersgeest beschikten. Toen er een winkel in Utrecht zou worden geopend, werd er dus al snel aan dit duo gedacht. Wanneer we vragen wat er nu zo leuk is aan het kappersvak, antwoord Maikel: "Gezellig met mensen kletsen, dat is toch wel het leukste." En kletsen kan hij, misschien wel even goed als knippen, want Angel is erg tevreden met haar nieuwe kapsel.


Een middagje naar de Rob Peetoom Hair + Beauty Salon in Utrecht kunnen we dus iedereen aanraden: je krijgt de volledige aandacht, er wordt gekeken naar wat er bij jóu past en er hangt een leuke, relaxte sfeer. En dat alles in een mooi en tegelijkertijd hip pand! Wat wil je nog meer?

Klik voor meer informatie over de Rob Peetoom Salons klik hier