CosmoQueen

Mode & trends door Redactie Ze.nl

Verantwoord Spenden, dat is wat CosmoQueen doet. Dat klinkt misschien wat stoffig. Maar de shawls van zijde en camelwool doen weinig onder voor Parijse haute couture. De hoogwaardige stoffen zijn handgeborduurd met kraaltjes en pailletten. De shawls bevatten een luxe ogend logo (CQ) en zijn verkrijgbaar in winterpasteltinten en bijzondere kleurencombinaties zoals zwart, ecru en zilver.

Afbeelding verwijderd door redactie Afbeelding verwijderd door redactie Afbeelding verwijderd door redactie

CosmoQueen Foundation is een non-profit stichting die in 2005 werd opgericht door Katja ten Dam-Flik, die de PR en marketing verzorgt, en Astrid Ras, die het ontwerpproces voor haar rekening neemt. CosmoQueen stelt zich tot doel om goed betaald werk voor (kans)arme vrouwen buiten Europa te genereren. Dat doen ze niet door het produceren van allerlei lokale snuisterijen, maar door het ontwerpen van exclusieve Limited Edition shawls die kunnen worden verkocht aan het topsegment van de westerse markt. CosmoQueen importeert bijvoorbeeld zijde die is geweven door landmijnen slachtoffers in Cambodja of kansarme vrouwen in India. Van die natuurlijke, chique stoffen laat CosmoQueen shawls maken met een uitstraling van ready to wear of zelfs haute couture.

Afbeelding verwijderd door redactie

Het cliché 'goedkoop is duurkoop' is zeker waar in het geval van CosmoQueen. Een shawl kost tussen de 225 en 500 euro. De plaids van Jan de Bouvrie kosten 575 euro. Maar daarvan profiteren de vrouwen in ontwikkelingslanden dan ook echt: één shawl levert twee vrouwen gemiddeld drie weken werk.

Meer info: http://www.cosmoqueen.nl/