Hippe zelfgemaakte tassen

Mode & trends door Redactie Ze.nl
Made by me!

Zelf tassen maken kan een hele leuke hobby zijn. Ik doe het al jaren om te relaxen. Gewoon in een avondje achter de naaimachine met gerecyclede lapjes stof, riempjes, hengsels en ritsen een leuke, vrolijke tas in elkaar zetten. Soms koop ik een half metertje stof op de markt en daar maak ik dan een hippe, trendy tas van. Ooit begon ik met tassen maken omdat ik geen tas kon vinden die aan mijn eisen voldeed. Inmiddels vind ik het al jaren zo leuk, dat ik wel wat extra inspiratie kon gebruiken. Die vond ik in het boek Tassen met klasse.

Trendy

De twee talentvolle ontwerpsters Marie Enderlen-Dubuisson en Caroline Laisné hebben voor dit boek 22 modellen tassen bedacht. Deze ontwerpen zijn afgestemd op het huidige modebeeld qua vorm en kleur. De tassen zijn daardoor verschillend, maar stuk voor stuk trendy en geschikt voor elke gelegenheid. Voor de tassen worden verschillende materialen gebruik zoals katoen, wasdoek, tafelzijde en vilt. De basistassen worden gepimpt met bijvoorbeeld veren en nepbont. Zelfs leer, gummi en gerecyclede stoffen worden gebruikt. De keus aan materialen is eindeloos of zo groot als je fantasie. Wat je nodig hebt om aan de slag te gaan met de naaimachine, vind je terug in een handig lijstje. Twee tassen uit dit boek naai je met de hand en daarbij krijg je uitleg voor handige steken. Ook voor de afwerking krijg je tips en trucs. Het is echt niet moeilijk om met de hulp in dit boek zelf een tas te maken. Dus zoek een leuk model uit en ga lekker aan de slag!


Op patroon

Of je nou een vilten Kellytas, tas met veren, cocktailtasje, bowlingtas of citybag wilt maken, het maken van elke tas wordt stap voor stap uitgelegd aan de hand van tekeningen en foto's van details. Achterin het boek vind je de patronen voor de 22 modellen in het klein. Er staat duidelijk bij vermeld hoeveel procent je deze patronen moet vergroten (met de kopieermachine) om de juiste afmeting te krijgen. Misschien heb jij liever een iets grotere tas? Geen probleem. Je vergroot het patroon gewoon een paar procent extra! Sommige patronen zijn erg simpel en daardoor erg leuk om mee te beginnen als je nog nooit eerder een tasje hebt gemaakt. Succes verzekerd! Als je al wat handiger in het tassen naaien bent, kan je ook veel lol beleven aan de patronen en ideeën uit Tassen met klasse. Het leuke aan tassen maken is dat welke stof je ook gebruikt, jouw zelfgemaakte trendy tas - 100%, zeker weten - bijzonder en uniek is.

Marie Enderlen-Dubuisson en Caroline Laisné
Tassen met klasse
160 bladzijden
Uitgeverij Tirion/Cantecleer
ISBN10: 9043910074 | ISBN13: 9789043910071
Adviesprijs: 19,95 euro

Bestel Online!

Tassen met klasse
Enderlen-Debuisson, M. & Laisné, C.