Retro in diverse stijlen

Mode & trends door Redactie Ze.nl

Met Early Fall gaan we terug naar de goede oude tijd. Heimwee naar vroeger brengt ons terug naar de essentie. Invloeden van art deco worden in de collectie gecombineerd met een eigen twist van het beeld uit de seventies. Strakke eenvoudige ontwerpen, geometrische dessins en helder kleurgebruik komen terug in de kledingstukken. Opvallend zijn de mini-stropdassen en de behangprints die in jurken en topjes te zien zijn.

Romans and tartans

De DIDI Casual Fall collectie heeft een checkmania. De check oftewel ruit is heersend, maar om geen Schotse tartan te creëren, heeft DIDI als tegenhanger de Romeinse strijder uit de kast getrokken. Verschillende nieuwe vormen en onderling verrassende combinaties zorgen op deze manier voor een nieuw beeld. De ruit wordt speels gebruikt; zo is hij soms half weggevaagd of in een onverwacht streepeffect te zien. De ruiten zijn niet alleen geprint en geweven in wol, maar ook in lichte en zware katoen. Grafische bloemen worden in een aantal kledingstukken toegevoegd en geven het geheel een vrolijke toon. De kleuren zijn vrolijk en vriendelijk, maar niet luid. Comfortabel en easy-to wear is deze casuallijn met een eenvoudig silhouet. Door spaarzaam te zijn met details, kan de ruit schitteren!


Shapes, drapes and suits
Opposites attract

in de DIDI Dressed Fall collectie. De pakken zijn strak, streng en mannelijk, andere kleding is vloeiend, zacht en vriendelijk. Grijssoorten, blauwe tonen, zwart en wit zijn de gebruikte kleuren. Inspiratiebron is de glamour filmindustrie van de jaren dertig, waarin onder andere Greta Garbo en Marlene Dietrich belangrijke trendsetters waren. Onafhankelijk en goedgemanierd, maar wild. In de collectie is een contrast zichtbaar van kleding met natuurlijke lichaamsvormen en strenge lijnen. DIDI zet de 'hij'-zij op hoge hakken!

Revolutionize and repair

Blue Sista trekt haar boyfriends jeans aan. Een worker met diepe zakken, ritsen, mannelijke riemen en zichtbare grove stiksels is het beeld dat voor de details zorgt in de Fall denimcollectie van DIDI. Ook de oude klassieke jeans wordt nieuw leven in geblazen. Geen lage taille in de jeans en geen verwassen beeld meer; de taille is hoog en het denim is onbewerkt. De jassen zijn kort, waardoor het accent op het lichaam ligt. Nieuw is de denim-trenchcoat. De meeste jeans zijn indigo blauw, maar ook grijs en wit worden gebruikt.

De Early Fall-collectie is al in de winkels te verkrijgen, de Fall&Winter collectie stroomt dit najaar de 112 DIDI winkels in Nederland binnen. Ga voor meer informatie naar www.didi.nl