Sisley goes Hollywood!

Mode & trends door Redactie Ze.nl
Wallstreet

New York spreekt bij de meeste vrouwen tot de verbeelding. Niet alleen door de wereldberoemde serie Sex & the City, waarin Sarah Jessica Parker rondparadeert in de meest gewaagde creaties. Ook Wall Street is iets waar de meeste mensen een keer heen willen. Sisley gaat met de Wall Street-lijn voor stoere NYC-look voor een rookzwarte garderobe met sexappeal op directieniveau. Korte, rechte trenchcoats contrasteren met lange, slanke overjassen met bontkraagje. De pantalons doen mee met het spel van de contrasten: brede modellen met veel figuurnaden, of heel smal toelopend. De truien vertellen hetzelfde verhaal: wijde modellen uit één stuk, of strakke truitjes met inzetstukken van gewatteerd nylon. Glanzende mini's en bermuda's van cool wool.
Stijlvol, maar toch heel vrouwelijk! Perfect voor een dagje kantoor.


Gosford Park

De film Gosford Park speelt zich begin jaren dertig af, in de aanloop naar WOII terwijl de pijn van WOI nog niet eens verdwenen is. In die tijd zag je veel visgraattweed, fluweel, prince-de-galles, moleskin. Maar ook leer en bont in de kleuren van een regenachtig Engels platteland, opgevrolijkt met violet en rozenhout. Sisley gebruikt al deze materialen voor bolero's van imitatie beverbont of handbreiwerk, militaire jasjes van waterdicht katoen en wol, zachte materialen en Liberty-bloemenpatronen uit de jaren 1930. Veel lange pantalons, bermuda's en andere shorts, heel rustiek en vrouwelijk. Zalig om in de herfst door de bossen te struinen.


Breakfast at Tiffany's

Dé film uit 1961, winnaar van twee Oscars. Wie kan die prachtig, onschuldig ogende actrice Audrey Hepburn vergeten? Zij is voor velen nog steeds een stijlicoon. Met recht een klassieker uit de filmgeschiedenis. En met deze lijn uit de Sisley-collectie kan je je even Audrey Hepburn voelen. De symbolen van het thema zijn de avondjurken en cocktailjurkjes in zwart en roomwit, met een slank silhouet van textuurstof of een wijder model van organza met ongelijkmatige plooien met een gouden coating. Kleren voor overdag zijn er natuurlijk ook: korte jassen tot boven de knie, slank, recht en heel Sixties. Ultralichte, doorschijnende knitwear en zwarte pantalons worden met jasjes van imitatie nerts gedragen, bij de taille ingesnoerd met blitse ceintuurs in vurig rood.

Afbeelding verwijderd door redactie

Check de website voor verkoopinformatie