Het verhaal van Alek Wek

Mode & trends door Redactie Ze.nl

In het boek Alek beschrijft Alek Wek haar jeugd en haar werk als model. Alek (spreek uit: Oe-Lek) is geboren als lid van de Dinka-stam in Soedan. Ze leidt samen met haar ouders en acht broers en zussen een relatief gelukkig leven. Wanneer Alek acht jaar is breekt de oorlog uit en is haar ooit zo rustige leventje voorbij. Meerdere malen moet Alek met haar familie vluchten en uiteindelijk komen ze terecht bij één van Alek's zussen in Londen.

Wanneer Alek over de markt loopt in Londen, wordt ze gescout. Ze doet een aantal opdrachten en verhuist zelfs naar New York. En nadat ze door de wereldberoemde fotograaf Gilles Bensimon wordt gefotografeerd voor de cover van het magazine Elle kan Alek zichzelf rekenen tot de topmodellen.

Afbeelding verwijderd door redactie

Het boek Alek is een prachtig verhaal over een vrouw die een combinatie weet te maken van haar Dinka-achtergrond en de westerse wereld. Het verhaal is meeslepend en meerdere malen zelfs ontroerend. Ze weet met haar schrijfstijl de juiste snaren te raken en dat maakt dat je dit boek in één keer wil uitlezen. Haar jeugdervaringen maken Alek tot een evenwichtige vrouw die haar hoofd niet verliest in de wereld van klatergoud als model.

Het boek is geïllustreerd met foto's van Alek's jeugd en van haar familie. Er zijn ook foto's van haar leven als model en van een reis die ze in het kader van haar werk voor jongeren in Soedan heeft gemaakt in het boek opgenomen. Wanneer je van waargebeurde verhalen houdt, dan mag dit boek zeker niet ontbreken in je collectie.

Afbeelding verwijderd door redactie
Alek Wek
Alek
223 bladzijden
Uitgeverij Arena
ISBN: 9069748517


Bestel online!
Alek<br>Wek, A.
Alek
Wek, A.