Fashion / Mode & trends
Mode & trends

5 fashionable films

Ieder modemeisje droomt van een carrière in de modewereld, maar helaas is dat niet zo makkelijk als het lijkt. Gelukkig mag dromen altijd, al kijkend naar één van de volgende fashionable films bijvoorbeeld.

De winter komt er weer aan. Voor mij betekent dat kou, regen en de onbedwingbare behoefte om binnen te blijven. Geen probleem, want met deze films vermaak ik me zeker wel. Hoe vaak ik ze ook kijk, ze blijven leuk. Dus pak een lekker dik dekentje, zorg voor een grote beker warme chocolademelk - met slagroom natuurlijk - en plof neer op de bank om er de aankomende uren niet meer vanaf te komen. Deze vermakelijke films zijn trouwens ook hartstikke leuk voor de mindere modeliefhebbers onder ons.

The devil wears Prada
Een beetje cliché is het wel, maar The Devil wears Prada blijft leuk. Anti-modemeisje Andy wordt de persoonlijk assistent van Miranda Priestly, de meedogenloze en vreselijk bitchy hoofdredacteur van hét Amerikaanse modeblad Runway. Langzaam verandert ze van een lichtelijk suf en nerdy typetje naar de ultieme fashionista. Maar daar is niet iedereen blij mee en of ze daar zelf zo gelukkig van wordt is ook nog maar de vraag.

The September Issue
Een must see voor iedereen die droomt van een baan bij Vogue of elk ander groot modeblad. In The September Issue geven Anna Wintour en consorten ons een kijkje achter de schermen tijdens het maken van het belangrijkste nummer van het jaar. In de september issue van de modebladen komen de nieuwe wintercollecties van de grootste designers aan bod, een flinke klus dus. Leuk detail: designers als Karl Lagerfeld, Jean-Paul Gaultier en Vera Wang hebben ook een kleine rol.

Sex and the City
Mijn all time favorite. Wie kent deze New Yorkse vriendinnengroep niet? Carrie, Miranda, Samantha en Charlotte dragen de leukste en gekste outfits en dat maakt deze film voor mij echt eentje die in deze rij thuishoort. Hoewel het verhaal natuurlijk ook erg leuk is. Carrie gaat eindelijk trouwen met haar Mister Big, maar wat een intiem huwelijk had moeten worden, wordt steeds groter en groter. Het groeit uit tot de happening van het jaar en dat was niet helemaal de bedoeling.

Confessions of a shopaholic
De titel zegt het eigenlijk al wel: Rebecca is een gigantische shopaholic. Daar moet echter verandering in komen als haar bron van inkomsten wegvalt. Per toeval komt ze terecht bij een financieel magazine, waar ze uiteindelijk een vaste column krijgt. Het lijkt allemaal goed te gaan, maar ondertussen wordt ze nog steeds achterna gezeten door die vervelende schuldeiser. En dan wordt Rebecca ook nog eens verliefd op haar baas.

Coco avant Chanel
Als groot Chanel fan kan ik dit meesterwerk natuurlijk niet weglaten. Coco avant Chanel vertelt - verassend - het verhaal van Gabrielle ?Coco? Chanel voordat zij het nu zo succesvolle label oprichtte. We zien hoe ze als arm barmeisje langzaam in contact komt met de Franse societywereld. Coco wordt verliefd op een zakenman die zorgt voor vele kansen, maar ook een aantal problemen.

Lees ook Xandra's vorige modeartikelen!


Xandra (23) is afgestudeerd journalist. Ze schrijft voor verschillende tijdschriften en websites en heeft haar eigen blog op xannsplace.blogspot.nl, maar bovenal is ze een echte fashionista.

Ze is gek op kleding, schoenen en accessoires en daardoor eigenlijk altijd blut, maar wel voor een goed doel natuurlijk.

Dit modemeisje is altijd op de hoogte van de laatste trends en deelt die graag met jou op Ze.nl.