Onder- of Modewereld?

Mode & trends door Redactie Ze.nl

En dan niet zomaar mode, nee we hebben het hier over Nederlandse Haute Couture! Jaap Rijnbende, modeontwerper pur sang, opende op 4 november officieel de deuren van zijn nieuwe pand aan de Nassaukade in Amsterdam. Een select gezelschap waren scheeps gegaan aan boord van salonboot de Multatuli, die speciaal voor deze gelegenheid pal tegenover het nieuwe pand voor anker was gegaan. Na een hartelijk welkomstwoord van Jaap, togen de genodigden naar de overkant voor de officiële opening.

De ramen van het pand waren volledig afgeschermd met glimmende gouden doeken, zodat niemand ook maar iets kon zien van wat zich daar achter bevond. Presentatrice Lisette Hordijk nam het woord en overhandigde Jaap een schaar met de uitnodiging om de koorden waaraan de doeken bevestigd waren door te knippen. Met het doorknippen verdween ook de spanning van het gezicht van Jaap en kregen wij zijn welbekende brede glimlach weer volop te zien.


In de etalage konden we meteen een blik werpen op twee prachtige creaties van deze sympathieke modeontwerper. Maar toen we deze van dichterbij wilden bewonderen, bewogen de poppen plotseling. Wat bleek, de etalage was een tableau vivant die tot leven kwam toen de 'poppen' zich naar de ingang bewogen en gracieus de deur open deden. Niemand minder dan Stella Gommans en Mariëlle Bastiaansen kwamen in hun prachtige kledij naar buiten om zich naast Jaap te voegen. Deze verrassing viel buitengewoon goed in de smaak van het publiek en de dames werden dan ook met een warm en hartelijk applaus ontvangen.


Na deze officiële en verrassende opening nodigde Lisette Hordijk de aanwezigen uit om weer aan boord van de salonboot te gaan. Hier brachten we een toast uit op Jaap en zijn partner Henk Verhoeven en konden de felicitaties beginnen. Terwijl er gezellig werd geborreld en er heerlijke hapjes werden geserveerd, gingen om en om kleine groepjes het pand, en natuurlijk niet te vergeten, de nieuwe wintercollectie, bezichtigen.


Gelijkvloers zijn enkele haute couture creaties te bewonderen, met op de bovenverdieping Jaaps boardroom, waar zijn haute couture cliënten in alle privacy worden ontvangen. In de basement bevindt zich de boetiek waar de nieuwe B-Zone collectie hangt maar waar ook het atelier en de stoffenkamer zijn gevestigd. Iedereen was het er unaniem over eens. De prachtige en smaakvolle creaties van Jaap Rijnbende hebben een waardig onderkomen gevonden.


Jaap Rijnbende
Modeontwerper

Nassaukade 300WK
1053 LN Amsterdam
T 020 611 31 53
F 020 676 63 65
info@jaapmode.nl
www.jaapmode.nl