SPS Superstar: Krachtig silhouet en sterke prints

Mode & trends door Redactie Ze.nl
Colorful Art

'Colorful Art' is het eerste voorjaarsthema van SPS Superstar heeft een kleurrijke en stoere retro look. Op art deco geïnspireerde prints zijn een belangrijk onderdeel in dit thema. Zoals ook in de jaren dertig hebben deze prints veel kleuren, en zowel geometrische als organische vormen. Grafische lijnen en botanische fantasiedessins worden in een mix en match verwerkt. Het silhouet van dit thema doet denken aan de rock popstar-kleding van eind jaren zestig en begin jaren zeventig met broekpakken, tunieken, strapless wijduitlopende tops en korte jurkjes. Kledingstukken van denim, zoals een getailleerde denimjasje op een wijde of flaired jeans, versterken het retrogevoel.


City Chic

Strakke belijningen en een koele kleurkaart zorgen voor het zakelijk beeld dat de lijn 'City Chic' typeert. De prints bestaan uit strepen, ruiten en kleine stropdasachtige dessins. Blouses met 'cravat'-print en zwarte pakken met een olijfkleurige streep stralen city chic uit. Het is een ingetogen thema waarin de combinaties een ‘suit’-achtig geheel neerzetten met als inspiratiebron de stijl van Jackie Onassis. Het silhouet is recht en hoekig, zoals het jasje met kokerrok en het pakje met bustier en driekwart broek. Details zijn gemaakt van stoere materialen als metaal en leer. De sieraden zijn geometrisch gevormd.


Glam Romance

‘Glam Romance’ staat voor een mix van vrouwelijk stoer en romantisch. Deze combinatie is te zien in stoere witte strakke jeans met romantische, kanten details en soepel vallende broeken in casual stijl met satijnen details. Het gebruik van kettinkjes, ivory gekleurde kralen en steentjes als sierlijke details of als sluiting geven glamour aan het geheel. Gehaakte rokken, dubbellaags kanten tops en een tuniek met broderie behoren tot dit thema. De prints zijn ondergeschikt want eventuele graphics zijn ton-sur-ton en zorgen voor rust. Er is vooral gebruik gemaakt van het materiaal jersey, maar ook linnen met glans en kant komen voor in dit thema.


Dutch Blue

‘Dutch Blue’ vormt een klein deel van de collectie. De jurken en tunieken hebben blauwe en witte motieven zoals opvallend grote bloemen of kleine grafische prints. De kledingstukken zijn goed te combineren met een witte of blauwe jeans.


SPS Superstar

ontwerpt sinds 1972 uitdagende collecties waarin trends voor vrouwen op een unieke manier vertaald worden. SPS Superstar heeft in Nederland 79 winkels. SPS Superstar breidt nu ook uit naar het buitenland met de reeds gemaakte start in Denemarken en Duitsland.

Meer informatie: www.sps-superstar.nl