T-shirts met toffe prints!

Mode & trends door Redactie Ze.nl

Marlou Klaverdijk is nog niet zo lang geleden begonnen met webshop LaLaLou. "Eigenlijk was ik van kinds af aan al bezig om mijn kleding te bewerken. Dit resulteerde vaak in verknipte of kapot geverfde spullen die uiteindelijk in de prullenbak verdwenen. Toen ik zelf kleding ging kopen, vond ik in de winkels niet wat ik wilde en besloot ik om zelf mijn eigen kleding te ontwerpen. Na wat jaartjes experimenteren, begon het steeds meer vorm te krijgen en heeft dit geleid tot de webwinkel LaLaLou." aldus Marlou zelf.

Zelf kleding maken klinkt interessant en de shirts die Marlou verkoopt zijn vrolijk en mooi. Lange mouw, korte mouw, voor jezelf of je kind, voor elk wat wils. Ze maakt bijvoorbeeld ook haarspeldjes, rompertjes en handschoenen. Marlou zegt hierover: "Voor mij is het een uitdaging om van een elk nieuw kledingstuk iets origineels te maken. Door te werken met kringloopmateriaal ontstaan unieke ontwerpen die maar eenmalig te maken zijn. Geen standaard machinale stoffen van de markt, maar juist een tafelkleed van oma, een met de hand geborduurd schilderijtje, het gordijn uit de jaren zestig van een tante, een gehaakt kleedje, de grappige stof van een parasol en ga zo maar door. Ik kan eigenlijk alles wel gebruiken."


Marlou maakte ook speciaal voor Vrouw.nl een t-shirt en ze legde ons uit hoe ze de shirts bewerkt. "Het ontwerp dat ik in de stof zie, maak ik passend bij het kledingstuk waar ik het ontwerp het mooist op vind uitkomen. De applicatie bevestig ik op het kledingstuk, waardoor je een zichtbare en voelbare tweede laag krijgt."

Mocht je een t-shirt van LaLaLou kopen, let dan even op het wasvoorschrift. De kleding is gewoon wasbaar, het liefst met de hand, maar kan eventueel ook met machinewas op 40° graden. Het advies is wel om het kledingstuk niet in de droger te doen.


Kijk voor meer mooie shirts op de website van LaLaLou!

. Wil je zo'n uniek shirt winnen? Kijk dan hier: WIN: Een t-shirt van Lalalou