Fit op slippers!

Mode & trends door Redactie Ze.nl

Het klinkt als een droom, een workout terwijl je op slippers rondloopt. Dat zou betekenen dat je tijdens je werk dus al dagelijks 'sport' en niet meer naar de sportschool hoeft. Toch is dat precies wat Marcia Kilgore voor ogen had toen zij de FitFlops bedacht. Zij ontwierp, samen met een team professionele schoen-technologen, een schoen die én je vet laat verbranden, je een betere houding geeft én zorgt voor spierversterking.

Marcia: "Het klinkt bijna evangelisch als ik over de Fitflops praat, maar ze zijn zo geweldig. Het eerste idee was om slippers te maken, die je benen mooier maakt. Zodat wanneer je een rokje zou dragen, je benen er beter uit zien. Daar was het voor, maar nu we meer dan een miljoen paar hebben verkocht, blijkt dat het zoveel meer is. We krijgen brieven en e-mails van mensen die de FitFlops hebben gekocht én gedragen. Ze verliezen centimeters en gewicht. Zo kreeg ik een brief van een vrouw die echt veel te zwaar was. In de Verenigde Staten is overgewicht een groot probleem. En deze mevrouw was zestig kilo aangekomen, nadat haar man was overleden. Ze kon nergens meer heen, omdat ze zo zwaar was geworden. Alles deed haar zeer. Ze zou eigenlijk moeten sporten, maar omdat ze zo dik was kon dat zelfs niet eens. Ze draagt de Fitflops en ze kan nu zonder mankeren vijf kilometer lopen, is al een paar kilo afgevallen en komt nu gewoon weer buiten. Dat was één van de eerste bewijzen dat de slippers dus echt helpen. Ik kreeg echt tranen in mijn ogen toen ik dat las, want het gaat wel om een wereldwijd gezondheidsprobleem."


Goed, maar één brief bewijst nog niet dat de slippers echt werken. Ik vraag aan Marcia of dit niet weer één van de zovele nieuwe dingen is waarmee men ons voor de gek houdt. Nog zoiets waar je zogenaamd mooier, slanker en gezonder van wordt, terwijl het enige wat ze doen is je geld aftroggelen. "Als die ene brief de enige was geweest, dan was mijn doel al bereikt. Want de slippers waren eerst alleen maar bedoeld als vanity shoe, puur en alleen om je lichaam mooier te maken. En zelfs dan hadden al miljoenen mensen de FitFlops nodig gehad. Want wie wil er nu niet mooiere benen? Maar toen kwamen er nog meer getuigenissen binnen, die bewezen dat ze ook voor je gezondheid goed waren. Zo was er een vrouw die ons schreef dat ze al twintig jaar last heeft van haar rug. Ze is al bij ontelbare artsen geweest, doet oefeningen en slikt medicijnen om de pijn te onderdrukken. Ze kocht een paar en haar pijn verdween. Ik kreeg niet één, maar tientallen soortgelijke brieven."


Het moge duidelijk zijn, de slippers doen goed werk. Nu ik er zelf een week op loop, merk ik zelf ook dat ik ze niet meer wil uitdoen. Ze lopen zalig en ik loop inderdaad rechter. Maar toch vraag ik me af hoe het kan dat een paar van deze slippers dat kunnen doen.

"Dat hebben wij ons uiteraard ook afgevraagd. Nadat we al die brieven binnenkregen, ben ik niet naar Dokter Dave gegaan, die mij heeft geholpen om de slippers te maken. Ik wilde een objectieve mening, dus ik ging naar de University of Salford. Zij zeiden dat de slippers het volgende doen: in het achterste gedeelte van de slippers zit een hard stuk. Dit zorgt ervoor dat 36% meer van de schok die je krijgt als je loopt, wordt opgevangen als een normale gymschoen dit zou doen. Het middelste gedeelte van de slipper is heel zacht, bijna alsof je op blote voeten loopt. Je loopt op deze slippers dus op een ongelijke ondergrond. Zo zijn wij ook gemaakt; onze lichamen zijn niet gebouwd om op asfalt en gelijke ondergronden te lopen. Dat is pas sinds zo'n tweehonderd jaar dat we dat doen. Maar onze lichamen kunnen dat niet aan. Dus de slippers zorgen er eigenlijk voor dat we een normale ondergrond voor ons lijf hebben. En dat is geweldig! Je voet krijgt dus de ruimte om de juiste houding te vinden, zodat je hele lichaam zich op de goede manier aanpast."

Ik ben overtuigd. Ik vind ze heerlijk lopen en ze staan nog mooi ook. Ik heb nog nooit zoveel complimenten gekregen over een paar slippers. En, niet geheel onbelangrijk, ze zijn betaalbaar. Kijk voor meer informatie op de website.