'Der Kommissar' spelen

Mode & trends door Redactie Ze.nl

Annelies Nuy presenteerde tijdens de Amsterdam International Fashion Week van 2008 voor de vierde keer haar lingerielabel Der Kommissar. Nu is het praktisch onmogelijk voor mij om objectief over Nuy te schrijven, aangezien ik een groot fan ben van haar ontwerpen. Ze passen zo goed bij de sterke en krachtige vrouw van deze tijd. De ontwerpen kunnen gerangschikt worden onder de noemers: High Fashion, High Fetish en Prêt-à-Porter .

Op onnavolgbare wijze speelt Annelies Nuy met de vier emoties waarop haar creaties gebaseerd zijn: Power met een geraffineerde en hooghartige uitstraling. Play symboliseert zich door speelsheid en brutaliteit uit te stralen, Passion door de uitdagende verleidelijkheid en Please wordt uitgebeeld door onschuldige naïviteit.

Haar collectie bestaat onder andere uit intens rode jurkjes, waarvan de cups nauwelijks zichtbaar zijn. Je ziet alleen het subtiel kleine roosje op de tepel. Daarnaast bh's, bestaande uit een hartvormige cup, weinig verhullend dus. Maar de collectie omvat ook bikini's met een taillehoge snit. Deze super hoge tailleslips spraken mij persoonlijk nog het meest aan. Zo'n onverwachte snit, in een tijdperk waarin zoveel mogelijk gezien moet worden, geeft een geweldig 'theaterspel' van verlegen arrogantie, erotiek én klasse.

Laat ik eerlijk zijn, niet alles is even makkelijk draagbaar op een gewone 'door-de-weekse-dag', maar wanneer je jezelf wilt profileren als een daadkrachtige vrouw, omgeven met erotische passie en klasse en De Kommissar wilt zijn in je eigen spel, dan móet je zeker een kijkje nemen op de website.