Reportage: Modebeurs ‘Are we having an affair?’

Mode & trends door Redactie Ze.nl

Ik word hiervoor bijgestaan door Barbara B., vriendin en styliste / kleurenconsulente / personal shopper en model par excellence. We storten ons als volleerde fashionista's eerst op de hal met de New Luxury Brands, op zoek naar nieuwigheden en trends!

Kleur kleur kleur!

Het valt meteen al op dat kleur wel degelijk terug is. Een remedie tegen de crisis, wie weet? Overal zien we felgekleurde (met veel paars, fuchsia en oranje) outfits en accessoires. Het Nederlandse Zsiska, dat zijn juwelen met de hand laat vervaardigen in Thailand, verwijst op een speelse manier naar kleurige Engelse dropjes en verwerkt ze zelfs in armbandjes voor de dames en manchetknopen voor de mannen.


Edith & Ella

Nog meer mooie kleurtjes en dito kleertjes vinden we terug bij Edith & Ella, een hip Deens merk, waar we meteen een eerste conclusie trekken: de Scandinavische merken zijn dé vernieuwers bij uitstek.

Even verderop maken we een praatje met Therese Zetterberg, een sympathieke Zweedse die hier haar eigen collectie presenteert. "Ik wil tijdloze kleren ontwerpen die vervaardigd zijn uit exclusieve materialen die een leven lang meegaan," aldus Therese. Haar kleren zijn inderdaad perfect afgewerkt en de stoffen zijn topkwaliteit. We zien dit jonge blonde meisje graag nog ver komen!


Therese Zetterberg

Nu we het toch over het hoge Noorden hebben: tegen al die kou draag je volgende winter een flashy ICE Iceberg anorak in, uiteraard, paars of fuchsia! We zagen dit soort jacks trouwens terugkomen bij heel wat merken en in heel wat felle kleuren. Dit mag dus niet ontbreken in jouw kleerkast komende winter.


Maison Vandenvos

Viva Belgica!

Omdat we tenslotte toch in Antwerpen zijn, gaan we ook op bezoek bij twee gevestigde waarden in het Belgische modelandschap én worden we weer van onze sokken geblazen door de nieuwe collectie van Maison Vandenvos. Bij Olivier Strelli zien we enkele prachtige silhouetten, zoals we dat al bijna vijfendertig jaar van Nissim Israël gewend zijn. Eind vorig jaar verkocht Israël trouwens zijn onderneming aan de Franse groep Evercapital, waardoor Strelli striktgenomen niet echt volbloed Belgisch meer is...


Olivier Strelli

Edouard Vermeulen van modehuis Natan, is al jaren hofleverancier van talrijke outfits van leden van de koninklijke families uit Zweden, Luxemburg, Denemarken, Nederland en België. Prinses Mathilde werd door Vanity Fair zelfs omschreven als een 'altijd schitterende stijvolle en frisse verschijning' en stond om die reden ook in de lijst van de best geklede wereldsterren. Prinses Mathilde zweert bij Natan! En het mag gezegd: ook de nieuwe collecties zien er weer stijlvol en fris uit! Maison Vandenvos is een relatief jong broertje van Strelli en Natan, maar zal het volgens ons nog heel lang volhouden op de Belgische én internationale modemarkt.


Natan


Als afsluiter gaan we even langs bij Roses of Antwerp, waar mooie accessoires in roze, wit en zwart onze oogjes uitsteken... Must haves!

Conclusie: de Belgische mode doet het goed, met een extra pluim voor Maison Vandenvos. Scandinavische merken zijn de meest vernieuwende en net dat tikje gedurfder dan de rest. De winter tenslotte, wordt er eentje met veel kleuren, perfecte remedie tegen de grauwe, grijze crisistijden waar we nu eenmaal door moeten!


Met dank aan: Barbara Bervoets