Musthave: Simpele schoenen voor een aardige aarde

Mode & trends door Redactie Ze.nl

Stella McCartney, Camper en Dr. Martens doen het allemaal: schoenen maken van leervrije materialen. Dat is niet alleen fijn voor fanatieke vegetariërs en overtuigde veganisten, maar ook voor modeliefhebbers. Want ecologisch verantwoorde schoenen kunnen wel degelijk trendy zijn. Zo doen de hakken van raffia die McCartney onder haar schoenen zet niet onder voor Jimmy Choos en zijn de canvas schoenen van Camper vrolijk en comfortabel.

Als je een betaalbare, hippe ecoschoen zoekt, dan kan je deze zomer je hart ophalen bij Simple Shoes. De flatjes met een open neus, geruite sneakers en relaxte teenslippertjes doen onmiddellijk verlangen naar zwoele zomeravonden en zonovergoten strandfeesten. De kleuren variëren van groen en zwart tot bruin en roze, en de prijzen liggen tussen de 60 en 90 euro.

Voor de slippers, ballerina's, sneakers en bootschoenen maakt het merk met Shoes for a Happy Planet gebruik van zo veel mogelijk natuurlijke, fairtrade materialen. De collectie schoenen met het label Green Toe vormt met een 100% ecokwaliteit het neusje van de zalm. Daarnaast maakt Simple Shoes producten die voor een deel milieuvriendelijk zijn, bijvoorbeeld door het gebruik van biologisch katoen voor het bovenwerk.

De casual sportschoenen van Simple Shoes zijn al sinds de jaren negentig geliefd bij surfers en skaters. De collectie, die wordt verkocht via onder andere Betsy Palmer en Bever Zwerfsport, bevat inmiddels ook kinderschoenen en tassen. De collectie voor de zomer van 2009 is ronduit kleurig en ademt de sfeer van relaxte vakantie. Heel chique is het allemaal niet, maar voor happy people wel een aanrader.

Voor meer informatie: website van Simple Shoes