Musthave: Zomercollectie van Fred de la Bretonière.

Mode & trends door Redactie Ze.nl

Dit seizoen staan vooral traditioneel handwerk en vernieuwende materialen en details centraal. Zo vind je gevlochten leer in verschillende aardetinten en bijzondere leersoorten in zomerse kleuren. Met de nieuwe collectie toont Fred meer dan eens zijn eigen stijl.

Ballerina's

Naast laarzen in allerlei varianten en kleuren als lavendel, zomers oranje, lila en grasgroen, zijn ook de ballerina's van Fred's hand dit jaar in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. Hij gebruikte de sachetto - een soepele ballerina die z'n oorsprong vindt in de balletwereld - als inspiratiebron voor zijn ballerinacollectie.


Stralende sandalen

Zonder sandalen is het eigenlijk geen zomer. Met de Fred de la Bretonière sandalen - uitgevoerd als espadrilles en met dierenprint op een kurkzool - kom je de dagen wel door. Voor modebewuste vrouwen die een combi zoeken tussen elegantie en comfort, ontwierp Fred een bijzondere pumplijn gemaakt van echte python.

Bretons

Ieder seizoen worden de Bretons, één van de klassiekers uit de collectie, opnieuw ontwikkeld. Deze ruige Goodyear (ambachtelijke maakwijze) gemaakte schoen en laars met een stoere zool, krijgt deze zomer een frisse uitstraling mee in vrolijke modetinten als lavendel en groen. Maar ook de klassiekere tinten als wit, zand, grijs en zwart, voeren de boventoon. De zolen zijn uitgevoerd in echt rubber en leer in verschillende kleuren.