Musthave: Vintage Shoes.

Mode & trends door Redactie Ze.nl

Schoeisel heb ik persoonlijk het liefste nieuw en krakend vers uit de schoenendoos. Laarzen zonder krasjes, met de hak nog volledig intact en -misschien wel het belangrijkste- geen aanwezige geurtjes van eerdere draagsters. Want andermans teenkaaslucht in mijn schoenen aantreffen? Dat lijkt me geen optie.

Toch lijkt de rest van de wereld minder last te hebben van mijn (overdreven?) smetvrees: vintage shoppen is al jaren razend populair. Niet alleen struinen fashionista's (rommel)markten af naar vondsten, ook Ebay en Marktplaats zijn een walhalla voor liefhebsters van van tweedehands kleding en schoenen.

Hou jij van vintage spullen?
Neem dan ook eens een kijkje op de webwinkel Vintageshoes. Hier kun je voor een paar tientjes het perfecte paar sexy 80's stilettopumps, elegante sleehakken uit de 70's of stijlvolle suède laarzen vinden.

kleurrijke-slingback-pumps-mt-39-40 hoge-suede-rode-laarzen-mt-39 grijze-suede-laarzen-mt-36-37 gevlochten-gouden-pumps-mt-37 fonkelende-vintage-pumps-mt-36


Nieuw: organiseer een schoenenparty
Ken je het concept van die ouderwetse Tupperwareparty's nog, waarbij een dame van Tupperware bij de gastvrouw en haar vriendinnen thuiskwam? Stel je dan in plaats van plastic bakjes, tassenvol vintage schoenen voor, muziek uit de jaren tachtig en een lekker drankje in de hand.

Hoe werkt het?
Jij als gastvrouw nodigt vijf of meer vriendinnen uit die van vintage schoenen houden. Een medewerkster van VintageShoes komt (kosteloos) naar jou toe met zakken vol schoenen. Zo sla je twee vliegen in een klap: je scoort mooie schoenen en je hebt een leuke avond!

Over de kwaliteit
Volgens de website worden alle schoenen zorgvuldig geselecteerd en (zo nodig) opgeknapt met nieuwe hakjes of zooltjes. Elke paar weken wordt de collectie aangevuld met nieuwe topstukken, zodat je steeds kunt speuren naar de mooiste juweeltjes uit het verleden.

Ben je nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje op de website.