Nieuws: DUO, schoenen voor alle soorten voeten.

Mode & trends door Redactie Ze.nl

Laarzen kopen neemt bij mij altijd een maand of twee in beslag. Een hel waarin ik honderden schoenenwinkels in wandel - op een gegeven moment in strompel - om er vervolgens binnen 5 minuten uit te komen. Mijn probleem: genetisch bepaalde gespierde kuiten. Met andere woorden: de meeste ritsen komen niet verder dan tien centimeter boven mijn enkel. Gelukkig zag één schoenenmerk in dat de gemiddelde Nederlander écht niet zulke gemiddelde voeten -of kuiten- heeft: DUO. Te dikke kuiten, te dunne kuiten, smalle voeten, brede voeten... Doorsnee bestaat niet, en daar spelen zij handig op in.


Deze zomer lanceert DUO een nieuwe collectie schoenen en laarzen. De laarzen zijn te verkrijgen 21 kuitmaten en schoenen tot 5 wijdtematen, die zitten alsof ze speciaal voor jou gemaakt zijn. Je zult echter wel in de buidel moeten tasten, want pumps kosten minimaal 85 euro, en laarzen zijn er vanaf 160 euro.

Toch denk ik dat de prijs het product waard is. De modellen zijn ontworpen in Engeland en gemaakt van prachtig Italiaans leer. De laarzen te verkrijgen in 21 kuitmaten en de schoenen in 5 wijdtematen. Pittige Mary Jane's, retro-laarzen om van te watertanden, en bovendien schattige ballerina's met Engels ruitje.

Na wat onderzoek te hebben gedaan online - je wilt toch weten of een bedrijf daadwerkelijk meer levert dan alleen maar mooie praatjes, kan ik met zekerheid concluderen dat Nederland helemaal klaar is om DUO te verwelkomen op de Nederlandse markt. Nu nog beslissen welk paar ik ga aanschaffen...

De herfst/wintercollectie 2009-2010 kun je bekijken op de website van DUO: www.duoboots.nl