DIDI zomercollectie 2010

Mode & trends door Redactie Ze.nl
DRESSED

Kenia Lodge

Safari invloeden, rijke versieringen, ingetogen en sportief chique zijn de kernwoorden voor dit DIDI thema. Naast stoere elementen zoals outdoor studs, kom je ook glans in de afwerking van deze collectie tegen. Zo is er een vest met lurex, hebben shorts een gouden glans en wordt er subtiel met pailletten en glansborduur gewerkt. De kleuren lopen uiteen van brons, goud, donkergroen, sand tot wit en lila. De stoffen zijn rijk; linnen, twill en jerseys die vaak ook nog bewerkt zijn. Safarizakken op de jurken en rokken zijn belangrijke details in dit Kenia Lodge thema. Dat belooft een mooie zomer met shiny luxery te worden.

CASUAL

Maroccan

Het thema Maroccan is geïnspireerd op een stadspaleis in Marokko met tegelvloeren, blauwe en witte muren, warme zon en helder blauwe luchten. Deze vrouwelijke sophisticated collectie omvat veel jurken, kaftans, rokken en tunieken. Deze zijn veelal gedessineerd met als basis oriëntaalse tegelmotieven, Arabische versieringen en kelimdessins. Het kleurenpallet loopt uiteen van donkerblauw, groen/turquoise naar wit, met een accent van saffraan. Het materiaal varieert van cotton silk, linnen, luxe jerseys tot crochet. De kleding is veelal subtiel afgewerkt met glanseffecten, pailletten of folieprinten. Kortom een geraffineerde zomerse collectie.

DRESSED

Ocean WideAlsof je na een frisse duik in een lagune bijna weer boven water bent; aquarelachtige prints, zeesterren, watercirkels, blauwen en schelpengolven. Dit is de beste omschrijving voor het Ocean Wide thema met zomerjurken, tunieken tops en rokken in vrouwelijke soepele vormen. Het kleurbeeld loopt uiteen van blauw/groen tot blauw/grijs, met witte accenten. De dessins zijn vaak tone-in-tone en zijn geïnspireerd op het zeeleven; een opengewerkt T-shirt met een schelpvorm. Naast aquarelprints wordt ook de techniek tye-dye toegepast voor een zomerse sfeer. Tijd om te flaneren.

DRESSED

Cornwall Gardens

Inspiratie voor dit DIDI thema zijn de botanische prints van Engelse komaf. De basis van het kleurbeeld is de ondergrond in offwhite, sand en lichtgrijs. Donkergroen, lime, lila, roze en pioenrood zijn de accenten en krijgen een pasteleffect door de menging met de ondergrond kleur. Jurkjes met drape, tunieken en zelfs een linnenbroek met all-over print zijn terug te vinden in dit Cornwall Gardens thema. De materialen zijn stoer en vrouwelijk; cotton silk, jersey, linnen en katoen. Zoetsappig is dit thema zeker niet; denk aan stoere details op zakken.

didi02


CASUAL

Maryland

Het romantische goede boeren buitenleven weerspiegelt in dit Maryland thema. De vertaling is modern alhoewel er ook gebruik gemaakt wordt van broderie, ruches, bandjes, linten en kraaltjes. In dit thema zijn alle items bewerkt en zijn er geen uni’s te vinden: alles in de mix. Denk hierbij aan ruiten, dotprints, streep en multicolor in grijs, wit, khaki met accenten in rood, groen, turquoise en citroengeel. Uiteraard ontbreken schilderachtige folklore prints niet, evenals picknick- en boomgaard taferelen. Een fris zomerthema in katoen, georgette, jersey en linnen.


CASUAL

Black Sea

Het diepe onderwaterleven gecombineerd met zeestromen vol luchtbellen, is de inspiratie voor dit Black Sea thema. Het kleurgebruik gaat in contrasten van zwart tot wit en natureltinten. Deze collectie met veel transparante materialen en volop bewerkingen, is bijzonder door de combinaties van de subtiele prints. De materialen zijn heel typerend in dit thema; denk aan een wijde tuniek in vleermuis vorm opgebouwd uit vier transparante stoffen.