Weer eens wat anders: modellen gaan catwalk op met LEGO-maskers

Mode & trends door Sabine

Op het gebied van mode zijn al heel wat vreemde outfits de revue gepasseerd. Maar dat houdt designers niet tegen om verder te experimenteren. Zo werden deze modellen de catwalk opgestuurd met LEGO-stenen op hun gezicht... 
 
LEGO, wie is er niet mee groot geworden? We konden ons uren vermaken met de kleine bouwsteentjes van het Deense merk, maar tegenwoordig zien we de steentjes als iets waar we absoluut niet op willen gaan staan wanneer we op het kroost van onze zus moeten passen. Fashion designers Agi & Sam zagen meer in de LEGO-stenen en kwamen op een wel heel erg origineel idee. Zij stuurden hun modellen de catwalk op met LEGO-maskers. 

 
Coolman 
Dachten we dat we in 2014 alles al hadden gezien, komen de Engelse ontwerpers Agi Mdumulla en Sam Cotton van het modemerk Agi & Sam met een wel heel vreemde look voor hun modellen. Zij stuurden hun mannen tijdens het showen van hun herfst- en wintercollectie de bühne op met een gezicht vol LEGO, meldt DailyMail. De collectie van de modemannen, getiteld Coolman, is geïnspireerd op de kijk van kinderen op mode. Euh... juist ja.
 
Modellen met LEGO-stenen in het haar, mannequins met een heel gezicht vol LEGO en zelfs catwalktijgers met LEGO-baarden. Agi en Sam zijn helemaal losgegaan. Want ja, de hipsterbaard is natuurlijk ook helemaal passé! Naast zich te focussen op het kinderlijke perspectief, concentreerden de designers zich ook op de constructie van de kleding. Zo hebben de modemannen een aantal van hun creaties binnenstebuiten gedraaid en dragen de modellen felgekleurde items. 

 
Nieuw talent ontdekken 
In grote aantallen kwamen fashioninkopers en journalisten naar het Victoria House in London voor het vier dagen durende fashion event om nieuw en fris Brits talent te spotten. Met hun iPhone 6'jes flitsten ze er dan ook lustig op los op het moment dat de LEGO-gezichten over de catwalk schrijdden. Want even serieus: wáárom?! Bovendien is het best jammer eigenlijk, al dat LEGO. Zo kunnen wij natuurlijk weer geen knappe koppies spotten. Maar ja, wij begrijpen dan ook niks van mode...
 
En, wat vind jij van deze LEGO-look?