Drita: ?Mijn man zit bij de maffia?

Media door Vera
Hoe stouter, hoe beter: veel vrouwen houden van bad boys! Ook Drita D?avanzo van het TLC-programma Mob Wives heeft een zwak voor foute mannen: ze is al tien jaar getrouwd met een maffialid. Drita vertelt haar verhaal aan Ze.nl.

Als wij denken aan de maffia dan zien we al snel een spannende film voor ons á la The Godfather met gevaarlijke mannen en een Italiaans accent, wapens en goudbeklede vrouwen. Een wereld die ver van ons afstaat. Maar wat als je geliefde bij de maffia zit en zo'n spooky 'film' voor jou dus werkelijkheid is? Hierover spraken wij met Drita D?avanzo uit het TLC-programma Mob Wives, die getrouwd is met een mobster (maffialid).

Nachtmerrie
Drita was pas 23 jaar oud toen zij Lee leerde kennen. ?Al na een korte periode van daten vroeg hij mij ten huwelijk. Het voelde goed, so why not? Maar drie weken na de trouwerij gebeurde er iets wat alleen in je grootste nachtmerrie voorkomt: mijn grote liefde werd opgepakt voor een overval. Er ging gelijk een grote vlaag van walging door mij heen, ik vond het verschrikkelijk! Al snel daarna vielen alle puzzelstukjes bijeen.?

Zwangerschap
En bovenop dit vreselijke nieuws, bleek Drita ook nog zwanger te zijn. Lee kreeg een celstraf van zeven jaar opgelegd, dus Drita moest de zorg voor het kindje in haar eentje op zich nemen. ?Ik moest een goede baan zoeken, want ik moest het nu zonder man kunnen redden. Tijdens mijn zwangerschap besloot ik een opleiding tot visagist te gaan volgen, zodat ik ondanks alles mijn kindje een goed leven kon geven. Het belangrijkste was dat ik onafhankelijk kon zijn.?

Naïef
Je zou haast denken dat het onmogelijk is om niet te weten wat je man uitvoert, maar Drita had écht niet door dat haar man bij de maffia zat. ?Thuis praatte Lee eigenlijk nooit over zijn werk: ik dacht dat hij een eigen bedrijfje had. Het is natuurlijk regel nummer één van criminelen om niet over hun zaakjes te praten in het bijzijn van vrouw of kinderen. Achteraf gezien was ik natuurlijk heel erg naïef, maar ik was nog ontzettend jong! Als ik tien jaar ouder was geweest wist ik wel beter.?

Break down
Na zeven lange jaren in de cel kwam Lee weer vrij. ?Hij beloofde mij dat hij nooit meer het foute pad op zou gaan. Hij had er zó ontzettend veel spijt van en het ergste vond hij nog dat hij de belangrijkste jaren van zijn dochter had moeten missen. Ik geloofde hem en gaf onze relatie een tweede kans. Al snel bleek ik in verwachting te zijn van ons tweede kindje. Wat waren we gelukkig! Helaas duurde dit niet voor lang. Twee jaar later stortte ons gezinsleven opnieuw in elkaar: Lee kwam weer in de gevangenis terecht voor een overval. Hoe had ik zo stom kunnen zijn hem weer te geloven? Uiteindelijk belandde ik zelfs in het ziekenhuis vanwege een mentale break down.?

Kids
Gelukkig hebben de twee dochters van Drita niet veel van deze periode gemerkt. ?Mijn jongste dochter is te jong om er iets van te merken, maar de oudste heeft soms al wel wat vragen. Ik heb haar uitgelegd dat haar vader zijn vader al op jonge leeftijd heeft moeten missen. Zijn moeder moest hard werken om haar vier kinderen eten te kunnen geven, dus daarom heeft hij nooit een goede opvoeding gehad. Hij ging al snel met de verkeerde mensen om. Ondanks alles vind ik het belangrijk dat mijn meisjes weten dat hij een goed persoon is en ontzettend veel van ze houdt.?


Boodschap

Drita heeft de hoop dat haar man ooit gaat veranderen opgegeven. ?Hij heeft zijn belofte gebroken en mijn vertrouwen geschaad. Ik heb mijn leven zelf weer opgepakt en ik werk hard voor mijn meisjes. Dat is ook de grootste reden dat ik met het TLC-programma Mob Wives instemde. Hiervoor werkte ik als visagist, maar ik moest hiermee stoppen om 100% voor mijn kinderen te kunnen zorgen. Voor het programma Mob Wives kreeg ik een mooi bedrag en het opende deuren voor mij.? Niet alleen het geld was belangrijk, ook doet Drita mee om een boodschap aan de wereld mee te geven: ?Het is niet stoer om een gangster te zijn. Ik wil de jeugd laten inzien hoe dit leven in elkaar zit, en dat is alles behalve cool. Ik hoop dat door dit programma minder mensen betrokken raken bij criminele activiteiten.?

Spijt?
Spijt dat ze bij haar man is gebleven heeft Drita niet. ?Maar ik zou op dit moment zeker niet dezelfde beslissingen maken als toen ik 23 jaar oud was. Je denkt op dat moment te weten wat liefde is, maar dat is dus niet zo. Ik kan niet zeggen dat ik spijt heb, want ik heb twee mooie dochters gekregen waar ik nu voor leef. Maar op het gebied van pijn? No way dat ik dat deel ooit over zou willen doen!?

Het programma Mob Wives is elke zondag om 22.00 te zien op TLC.

Benieuwd naar het programma? Bekijk hieronder alvast een stukje!