Hits van toen: 1996

Media door Rachel
Niets is zo leuk als oude tijden herleven. En hoe doe je dat nou beter dan met muziek? In de rubriek 'Hits van toen' staan de leukste, foutste en grootste hits van vroeger centraal. Deze keer: muziek uit het jaar 1996!

Je kent het vast wel: je hoort een liedje van vroeger en meteen schieten je gedachten terug naar die ene vakantie, je tijd op de middelbare school of de sfeer bij je opa en oma thuis. Muziek uit je jeugd brengt zo veel herinneringen met zich mee. Hoe leuk is het om die oude deuntjes weer eens op te zetten en te genieten van die -  soms ontzettend foute, maar meestal ook superleuke - muziek van vroeger?! Daarom nemen we in deze rubriek de grootste hits van een bepaald jaartal onder de loep. Wie waren toen de hotste artiesten? Wie scoorden de grootste hits? Welk lied was destijds de ultieme zomerhit en zongen we met z?n allen mee? En... ken je ze nog? Kijk en luister mee naar de grootste hits uit het jaar 1996!
 

No Doubt ? Just A Girl
 
Tja wie kent No Doubt nou niet! Of beter gezegd de leading lady Gwen Stefani. De alternatieve rockgroep bestaat al sinds 1986, maar kreeg pas in 1995 internationale bekendheid. Het album Tragic Kingdom zorgde voor hun grote doorbraak dankzij de hits Just A Girl en Don?t Speak. Sinds 2004 timmerde Gwen ook zelfstandig aan haar zangcarrière en richtte al eerder (2003) haar eigen kledinglijn L.A.M.B. op.

 

Guus Meeuwis & Vagant ? Per Spoor (Kedeng kedeng)
 
Succes van Neerlandse bodem: onze eigen Guus met een zachte G! Na het succes van de nummer één-hit Het Is Een Nacht, die maar liefst zeven weken op deze positie bleef staan, was de opvolger Per Spoor aan de beurt! En niet geheel onverdienstelijk; het nummer stond vijf weken in de Mega Top 50 en was de op één na bestverkochte single in 1996.
 
Backstreet Boys ? I?ll Never Break Your Heart
 
Zwijmel.. Zwijmel.. Howie, AJ, Kevin, Brian en Nick lieten alle jonge meiden in katzwijm vallen met hun zoetgevooisde stemmen en songteksten. Uitspraken als ?Ik vind Nick leuk? en ?Dat kan niet want die vind ik al leuk? passeerden regelmatig de revue in mijn jonge jaren. Dat de mannen een groot succes waren, is wel te zien aan de waslijst aan bekende nummers. Zo zijn er onder andere As Long As You Love Me, Shape of My Heart, The Call, Drowning, Show Me The Meaning en Everybody. Inmiddels heeft bandlid Kevin de handdoek in de ring gegooid en is het overige viertal in 2010 een nieuwe tour gestart.

 

No Mercy ? Where Do You Go
 
'Where do you go, my lovely..' De Amerikaanse popgroep No Mercy wist menig vrouwenhart sneller te laten kloppen met hun zwoele latino looks. Daarentegen is mijn enige herinnering alles behalve spannend. Het is echt waar: de verkregen single Where Do You Go bij mijn onschuldige Happy Meal. Hun grootste succes was in 1997 met het nummer When I Die, die zelfs in Nederland een nummer één-positie behaalde. Na een lange radiostilte heeft de groep in 2007 weer een nieuw album uitgebracht met de titel Day by Day.

 

Spice Girls ? Wannabe
 
Het jaar 1996 was zonder meer het jaar van de Spice Girls die met hun nummer Wannabe de internationale hitlijsten bombardeerden. Ook ik was groot fan en ging verkleed als Mel B naar hun concert in het Gelredome met mijn moeder en beste vriendinnetje. Mijn allereerste grote concert en wat was ik teleurgesteld! De Spice Girls waren slechts een paar centimeter groot... Enfin, de Engelse dames scoorden na Wannabe nog een paar hits met Say You?ll Be There, 2 Become 1, Mama en Who Do You Think You Are. In 1998 stapte Geri ?Ginger Spice? Halliwell op maar keerde in 2007 terug voor een reünie.
 
Maar natuurlijk heeft het jaar 1996 nog veel meer superhits voortgebracht! Wat dacht je bijvoorbeeld van...Welk nummer uit 1996 is jouw favoriet?