De Spice Girls plateauschoenen zijn terug!

Mode & trends door Marleen_S
?If you wanna be my lover!? In de jaren negentig waren de Spice Girls razend populair. Naast hun gouden keeltjes hadden ze nog één ding gemeen: hun torenhoge plateauzolen. Schoenengigant Buffalo brengt ze weer terug in de mode!

 
De meeste vrouwen hebben er een zwak voor: hoge hakken, sneakers of lieve ballerina?s. Schoenen zijn naast diamanten toch wel a girl's best friend. En er is één schoen die ieder klein meisje altijd al stiekem in de kast wilde hebben: de plateauschoenen à la de Spice Girls. Wie kent ze niet, de fluor roze of glimmend zilveren gympen waar je in één klap tien centimeter langer van werd?

So Happy Together
Het Europese merk Buffalo laat deze meisjesdroom opnieuw uitkomen, Want waar je vroeger je moeder smeekte om een paar plateauzolen - maar ze echt nooit kreeg - is er voor de liefhebbers een tweede kans. Samen met webwinkel Solestruck brengt Buffalo een nieuwe reeks plateauschoenen uit, zo meldt Daily Mail. De lijn, So Happy Together, is geïnspireerd op het schoeisel van de Spice Girls.





De plateauschoenen krijgen wel een nieuwe, frisse look. Ze worden bedrukt met hippe printjes zoals de Amerikaanse vlaag, polkadots en metallic. Een mooie combinatie van nieuw en oud dus. 

Of deze trend to be zal aanslaan is nog de vraag, maar Buffalo boekte al eerder succes met de plateauzolen. Het merk ontwierp dit torenhoog schoeisel toen de Spice Girls een grote hit waren. Uiteindelijk droeg de girlband deze schoenen in videoclips, bij optredens en op de rode loper. En zo geschiedde dat ieder meisje deze schoenen wilde dragen!
 
Comeback Spice girls
Een tijdje terug kondigden de Spice Girls aan dat ze werken aan een comeback. Helaas heeft Posh Spice Victoria Beckham al laten weten niet meer terug te zullen keren op het podium. Er-rug jammer, maar volgens de Amerikaanse website Mirror gaan de andere meiden op zoek naar een vervangster. Met, jawel, een heuze talentenjacht. Wij zijn benieuwd!


 
Wat vind jij van de plateauzolen: go or no go?