Wat wij kunnen leren van celebs

Celebs door Karin
Het leven van menig celebrity ligt onder een vergrootglas. Hoewel wij de celebs niet persoonlijk kennen, weten we alles van ze. Niet alleen hun goede punten en successen, maar ook hun fouten komen aan bod. Wat kunnen wij hier zelf van leren?
 
Geniet van je succes, het kan elk moment over zijn
Menig voormalig bobyband-lid of uitgerangeerde actrice die dacht dat hij of zij het helemaal gemaakt had, staat nu ergens bij de plaatselijke supermarkt vakken te vullen. Te arrogant om een concertje te geven of je fans te bedanken? Daar zullen genoeg celebs nu spijt van hebben als haren op hun hoofd. Zo snel als je bekendheid kwam, kan het ook weer ondergaan... Dus onthoud: geniet van je succes zolang het duurt, voel je nooit ergens te goed voor, want voor je het weet kent niemand je naam nog.
 
Rehab helpt niet
In Hollywood word je na één blowtje direct een maand rehab ingestuurd. Om vervolgens te denken dat je na die maand terugkomt als een compleet ander persoon die het licht heeft gezien en ?who is very grateful to get a second chance?. Yeah. Right.
Na een maand ben je niet clean en ben je niet ineens een heilig boontje. Na een maand kom je terug, ga je weer feesten tot het ochtendgloren en binnen no-time heb je weer je eerste jointje sinds rehab achter de kiezen. Als je écht van je verslaving af wilt, pak je zelf de touwtjes in handen en kies je zelf voor je eigenlijk geluk in plaats van naar rehab te gaan puur om je fans te laten zien dat je wat aan je verslaving doet. 
 

Als je aandacht wilt, laat dan wat extra huid zien
Looking for some attention? Wat dacht je ervan om uit een limo te stappen zonder slipje? Of om Justin Timberlake en public je topje ?kapot? te laten scheuren zodat je je tepels in het rond kan laten slingeren? Of een jurk dragen die - ?oops!? - net iets teveel decolleté laat zien? Zo moeilijk is het niet hoor, om wat aandacht te krijgen.

Laat nooit een tatoeage zetten met de naam van je lover
?Voor altijd één met jou, Y? zoals Jan Smit zo mooi zijn liefde voor Yolanthe verwoord had op zijn arm. Of ?Soraya? op je kale knakker laten tatoeëren. Of gewoon heel het hoofd van je voetbalvrouw op je buik laten zetten. Het kan allemaal, maar doe het maar niet. In twee derde van bovenstaande gevallen is de relatie namelijk alweer compleet finito. Finished. Done.
 

Vecht voor je huwelijk
Ja, iedereen kan trouwen. Maar tegenwoordig kun je weer net zo makkelijk scheiden, en maakt menig celeb hier dan ook dankbaar gebruik van. Als het gras ergens anders groener is, vertrek je. Om vervolgens binnen een maand met je nieuwe liefje te trouwen. Vervolgens zit je op je 35e met 4 koters van 3 verschillende mannen en ben je alweer 4 keer gescheiden. Dus zorg dat je écht voor je huwelijk gaat, dat je ervoor vecht en dat je niet direct na één ruzie over de aangebrande piepers je koffers pakt. Kijk maar naar celeb-land?

Laat je succes niet naar je bol stijgen
Keep yourself grounded, zoals we dat vaak horen. Want voor je het weet ben je een doorgeflipte zanger met een aap en een pretpark in z?n achtertuin die in een zuurstoftank slaapt, maar ondertussen de eenzaamste persoon op aarde is. Of voor je het weet eis je alleen maar blauwe M&M?s in je kleedkamer. Voor je het weet denk je zelf dat je de belangrijkste en machtigste persoon op deze aarde bent. En dan stort je wereld natuurlijk aardig in als je laatste cd het ineens niet meer zo goed doet en de gillende fans tijdens je concert uitblijven?

Wat kunnen we volgens jou nog meer leren van de celebs?